Вазура: Желимо титулу и пласман у Лигу Европе, Сума остаје

ЗЛАТИБОР: Генерални директор ФК Партизан Милош Вазура истакао је данас да су циљеви црно-белих за следећу сезону највиши - освајање титуле и пласман у групну фазу Лиге Европе.
milos vazura
Фото: Youtube Printscreen

Одговарајући на питања медија Вазура је додао да Партизан неће продавати играче "испод цене" и открио да Сејдуба Сума сигурно остаје.

"Ова сезона биће дуга, али Партизан увек има највише циљеве. Приориети су освајање титуле, али и играње у Лиги Европе, јер нам та финансијска средства много значе, а добро је и за рејтинг клуба. Када говоримо о продаји играча, клуб добија много озбиљније понуде уколико играте Лигу Европе, једноставно, више пажње на вас обраћају страни клубови. Примера ради, Партизан више не продаје играче за три-чертири милиона, него за 10, 12, 15 милиона. Имамо веома добре понуде за Умара Садика, којима за сада одолевамо, јер желимо да играмо ЛЕ и продајемо играче за преко 10 милиона евра", рекао је Вазура.

Према његовим речима, сем за Садика постоје интересовања и за Филипа Стевановића, као и за неке друге играче, али једноставно ниједна од тих понуда није била онаква какву у клубу очекују.

"Ми још нисмо донели одлуку да ли смо спремни да се одрекнемо младог Стевановића или Садика, то умногоме зависи и од стратегије шефа стручног штаба. Понуде које смо добили јесу озбиљне, али после продаје Страхиње Павловића и добрих игара у Европи, Партизан захтева да те цифре буду много веће. Ради се о конкретним понудама које бисмо пре две године врло радо прихватили, ниједна цифра није била испод осам милиона, али ми тренутно нисмо спремни да било кога од њих двојице пустимо да иде за тај новац. Постоји интересовање и за Суму, али смо донели одлуку да он у овом прелазном року не може да напусти клуб, јер ми желимо да га задржимо и да буде окосница тима", поручио је Вазура.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести