ВЕЧЕ ВРХУНСКОГ ФУДБАЛА У ЛИГИ ШАМПИОНА Барселона преокретом савладала ПСЖ у Паризу, Атлетико одбранио домаћи терен против Борусије

ПАРИЗ: Фудбалери Барселоне победили су после преокрета као гости у спектакуларној утакмици Пари Сен Жермен резултатом 3:2, док је Атлетико у Мадриду савладао Борусију из Дортмунда (2:1) у првим мечевима четвртфинала Лиге шампиона.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez/Lewis Joly)

Херој победе Барселоне у Паризу био је Рафиња. Бразилац је у 37. минуту довео Барселону у вођство, али је ПСЖ за само три минута на старту другог полувремена стигао до преокрета.

Бивши играч Барселоне Осман Дембеле је после асистенције Килијана Мбапеа изједначио у 48. минуту и веома бурно прославио гол против некадашњег клуба.

Фото: Tanjug (AP Photo/Lewis Joly)

Само три минута касније Фабијан Руиз је асистирао Витињи за вођство "светаца". Деловало је тад да је Барселона у "нокдауну", али успели су Ћавијеви изабраници да се издигну. Рафиња у 62. минуту, после додавања Педрија изједначио, да би резервиста Андреас Кристенсен голом после корнера Илкаја Гиндогана донео Барселони победу и предност пред реванш.

Атлетико је после 32 минута имао два гола предности против меначког клуба, али није успео да је сачува до краја. Родриго де Паул је начео госте већ у 4. минуту, а после асистенције Антоана Гризмана Самуел Лино је у 32. минуту повећао на 2:0. Борусија је смањила на коначних и прихватљивих 1:2 голом резервисте Себастијана Алеа у 81. минуту.

Фото: Tanjug (AP Photo/Manu Fernandez)

Реванш мечеви играће се следећег уторка. Синоћ су у првим мечевима четврфинала Реал и Манчестер Сити одиграли 3:3, а Арсенал и Бајерн 2:2. У првом полуфиналу ће се састати бољи из та два дуела, а у другом победници двомеча који су играни вечерас.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести