Вечерас дерби ТСЦ - Војводина, шансе за три бода изједначене

После краћих од уобичајених и специфичних летњих припрема које је условио корона вирус, српски фудбалски суперлигаши данас почињу нову сезону.
fk vojvodina jgrlic
Фото: Ј. Грлић

Титулу првака брани Црвена звезда, трофеј Купа настојаће да сачува Војводина, а све остале екипе потрудиће се да скину црвено-бели двојац с тронова на којим седе. Дерби прве рунде, који ће уједно представљати и дуел два у прошлој сезони најбоља војвођанска члана елите, игра се данас у Сенти, где ће снаге одмерити ТСЦ и Војводина. Реч је о окршају екипа које ће бранити част српског фудбала и у квалификацијама за Лигу Европе и које током лета нису пуно тога промениле у саставима.

- Комплетне припреме одрадили смо у нашем Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, где смо имали феноменалне услове за тренинге - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине. - Овог лета радили смо нешто краће и морао сам да модификујем план и програм којег се већ годинама држим. Недостају нам три или четири јаче контролне утакмице, али нисмо могли да их одиграмо због здравствених мера које је увела наша Влада. Ипак, играчи су добро физички припремљени, не жалимо се ни на шта, а сада нас очекује старт у новом првенству и одмах дерби кола у којем се састајемо са ТСЦ-ом.

У претходном првенству екипа из Бачке Тополе имала је више успеха у међусобним окршајима: освојила је бод на “Карађорђу” (2:2), а читав плен уписала на свом терену (2:0). Новосађани сада желе да се реванширају чети тренера Золтана Сабоа, иако су свесни да их у Сенти очекује, најблаже речено, тежак посао.


Високе амбиције

Када се реч повела о амбицијама с којима Воша улази у нову сезону, Лалатовић је био више него јасан.

- Играћемо у три такмичења и сан нам је да освојимо нови трофеј - истакао је популарни Лала. - У Лиги Европе не желимо да будемо амо учесници, већ нам је намера да оставимо добар утисак и да догурамо што је даље могуће. Што да не, покушаћемо да се плсирамо и у групну фазу, јер се игра само по један сусрет, а онда је све могуће.


- Сигурно је да наши најбољи тимови још нису у форми у каквој ће бити после неколико одиграних првенствених рунди, па то нисмо ни ми. У сусрету који смо с ТСЦ-ом одиграли у Новом Саду, губили смо 0:2, а онда смо у другом полувремену одиграли можда и најбољих 45 минута од када сам се вратио у Војводину и чак могли да преокренемо резултат. Ривал има врло добар, искусан тим, одличне играче које добро води колега Сабо, а уз то су међу најорганизованијим клубовима у нашој земљи. Очекује нас јако тешко гостовање, јер ТСЦ у прошлој сезони код куће није имао ни један једини пораз, што додатно сведочи о квалитету те екипе. Даћемо све од себе како бисмо у овом сусрету приказали што бољу партију, а традиције постоје да би се рушиле и свако једном мора да изгуби. Надам се да би то могло ТСЦ-у да се догоди управо данас, али, ипак, не могу да кажем како смо фаворити у овом сусрету. Шансе су, по мени, пола-пола, а победиће она екипа која буде боље ушла у утакмицу и имала више спортске среће.

Фото: Ј. Грлић

Нажалост, на трибинама неће бити гледалаца, што ће сигурно утицати на укупну атмосферу на терену.


Свиђа ми се један играч...

Војводина је у овом прелазном року поново ангажовала Новицу Максимовића и Владимира Ковачевића. Отишао је у Мађарску голман Емил Роцков, у Металац је прешао Јован Кокир, а на шестомесечну позајмицу у Инђију упућен је Михајло Нешковић.

- Нисам присталица гомилања играча и довели смо момке које сам и желео да видим у екипи - објаснио је Лалатовић. - Свиђа ми се један фудбалер из наше Суперлиге, али ми нисмо клуб који може да плаћа скупа обештећења као Звезда, Партизан и управо ТСЦ. Они имају велике буyете, а трудио сам се да доведемо момке који су слободни и који су у Нови Сад дошли да играју за плату.


- Сада више уопште није важно где се неки сусрет игра. Када нема гледалаца, увек су шансе за победу изједначене, мада мислим да је можда и теже у том случају домаћину, који је навикао да има подршку с трибина. У сваком случају, очекујем добру утакмицу, сусрет који ће оправдати епитет дербија кола и надам се повољном исходу по нас - поручио је Ненад Лалатовић.

Дуел ТСЦ - Војводина почиње у 19 часова, уз ТВ пренос на каналу Аренаспорт 1.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести