Вечити дерби: Црвена звезда - Партизан 2:1 (Уживо)

Фудбалери Црвене звезде победили су у вечитом дербију екипу Партизана са 2:1 и тако се одмакли на вероватно недостижних +9.
veciti derbi logo
Фото: Dnevnik.rs

Крај

90+9: Уследило је кошкање, замало и туча: Ђути карто је добио Борјан, а Доналд црвени картон.

90+8: Партизан је из пенала смањио преко Ожеговића.

90+7: Пенал за Партизан. Ле Талек је повукао Ожеговића у казненом простору после шута Тошића и одбране Борјана. 
86. минут: Одличан шут упутио је Зоран Тошић из слободног ударца, али је Борјан сјајно одбранио. Овом слободном ударцу је претходило кошкање Јанковића и Стојковића који су добили жуте картоне. 

82. минут: Пантић је центрирао, лопта је била који центиметар превисока за Ожеговића, а нападач Партизана је могао само да је закачи и проследи до гол аута. 

75. минут: У доброј прилици је био Ожеговић. Иако је Тошић мало освежио офанзивну игру Партизана, тек у 75. минуту црно-бели долазе до добре шансе. Ожеговић је сачекао лопту на десет метара од гола, шутирао је, али је лопта отишла преко гола. 

70. минут: Утакмица је настављена после неколико минута прекида због инцидента на трибинама који је избио у 66. минуту. Полиција је смирила ситуацију на западној трибини. Навијачи Црвене звезде су увредили Владимира Вулетића балоном. Присталице црно-белих су кренуле са југа, а у сусрет су им кренули црвено-бели. 
 

62. минут:  Много прекида и лоша игра у првих 15 минута другог полувремена. Партизан је из два прекида могао да припрети, али из игре ни једни ни други не стварају шансе. 

55. минут: Партизан је у наставку утакмице кренуо агресивније, а Немања Г. Милетић се после дуела са Филипом Стојковићем лакше повредио. У 52. минуту Бранко Јовичић је направио фаул код аут линије, Огњен Ожеговић се после прекида убацио на петерац где је Борјан помало несигурно реаговао, али је фаулиран. Три минута касније Мирослав Ђукић био је принуђен да изврши прву измену на мечу. Ђерлека је заменио Зоран Тошић, а у првих десет минута наставка није било озбиљних шанси. Звезди се не жури и она вреба контрнападе, а Партизан покушава да нападне преко Ожеговића. 

Полувреме

40 минут: Ожеговић улази у казнени простор и шутира, али без већих проблема за Милана Борјана. 

37. минут: Имала је Звезда у 24. минуту шансу и да поведе с 3:0. Родић је после прекида с друге стативе вратио лопту до Бена од ког се лопта на петерцу одбила у гол аут. Исти играч имао је прилику и у 29. минуту. Крстичић је пао на 19 метара од гола Партизана, Грујић је свирао прекршај, лопту је наместио Бен, али је промашио. Минут касније нова опасност пред голом Партизана. Немања Г. Милетић је после центаршута Звездиних играча са леве стране помало неопрезно реагова, али се лопта од њега одбила у корнер, врло близу стативе. Затим је у 31. минуту шутирао Радоњић, али је Стојковић одбранио.

21. минут: Црвена звезда води са 2:0. Стрелац је био Пешић. Грешка Немање Р. Милетића, лопта право у ноге домаћим играчима, а онда пас Бена за Пешића, који је прошао по левој страни и рутински матирао Стојковића.

18. минут: Црвена звезда је повела с 1:0. Стрелац је Немања Радоњић. Ово је фудбалеру Звезде први гол у Суперлиги Србије у црвено-белом дресу. Добио је лопту од Срнића на 18-19 метара, играчи Партизана нису на време изашли у блок, а млади фудбалер Звезде је гађао леви угао и био прецизан.

15. минут: Много грешака на почетку меча, домаћин нешто конкретнији у нападима, без правих прилика у првих десетак минута меча.  Црвена звезда је прва напала, у 5. минуту слободан ударац је са двадесетак метара извео Бен, она је у казненом простору Партизана закачила Марковића, а Ле Талек који је био у близини показао је да је лопта играча црно-белих погодила у руку. 

Састави екипа:

Црвена звезда: Борјан - Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић - Крстичић, Јовичић - Срнић, Бен, Радоњић - Пешић. Тренер: Владан Милојевић. Резерве: Супић, Гобељић, Фримпонг, Рачић, Милијаш, Аџић, Доналд.

Партизан: Стојковић - Вулићевић, Н.Р. Милетић, Марковић, Н.Г. Милетић - Ђерлек, Пантић, Зђелар, Јанковић - Ожеговић, Тавамба. Тренер: Мирослав Ђукић Резерве: Јовичић, Урошевић, Јевтовић, Вакулко, Тошић, Сума.

Стадион: "Рајко Митић", Београд
Гледалаца: 25.000
Судија: Данило Грујић

Кошкање навијача пред утакмицу

Уочи меча Црвене звезде и Партизана на Аутокоманди дошло је до кошкања навијача два тима, јављају београдски медији.

Како је јавио тв Пинк, на Тргу ослобођења дошло је до кошкања измеду два табора навијаца, али је полиција реаговала на време и успела да спреци масовну тучу. Та телевизија наводи да је на Дедињу дошло до физицког обрацуна две групе навијаца који је запоцео у градском аутобусу, а наставио се на улици. 

Кордони полиције су распоређени готово на сваком кораку, посебно у околини стадиона "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести