Вељко Симић: Нећемо устукнути пред шампионом

Војводина на старту новог првенства за ривала има најтежег супарника, актуелног првака Црвену звезду на стадиону „Рајко Митић“.
Ј. Грлић/ Вељко Симић биће адут Новосађана у дербију
Фото: Ј. Грлић/ Вељко Симић биће адут Новосађана у дербију

Судећи по најавама, на трибинама ће се наћи преко 20.000 гледалаца, што ће бити још један од отежавајућих фактора за Новосађане, баш као што је то и додатно, у односу на прошло првенство, појачани тим домаћина, који је укомпонован тако да нападне улазак у групну фазу Лиге шампиона. С друге стране, Воша је остала без већег броја важних фудбалера, подмладила је екипу, коју је у међувремену преузео тренер Славољуб Ђорђевић, али, утисак је, то не значи да се унапред предаје.  

Вељко Симић, некадашњи члан Звезде, а сада један од адута Воше објективно размишља пред дерби.

-Нема ту пуно филзофије, храбро ћемо морати да уђемо у дуел са Звездом. Шампион је склопио одличну екипу, али ми смо играчи Војводине, увек имамо пред собом највише циљеве и с таквим размишљањем ћемо да уђемо у дерби. Звезда је фаворит, али имамо и ми неке своје жеље, па верујем да је пред нама занимљива утакмица – рекао је Симић.

Очекују се и фино испуњене трибине, леп фудбалски амбијент.

-Знам каква нас атмосфера очекује. Сваки од наших играча мораће индивидуално да се спреми на психолошком плану, али не верујем да ће то створити страх код наших младића. Ми, старији настојаћемо да им помогнемо, али, ипак, највише ће зависити од њих самих. Фудбал се игра због публике, због хука с трибина и привилегија је када доспете у позицију да будете учесник таквог спектакла. Убеђен сам да и наши млади фудбалери размишљају на тај начин и да ће их таква слика само додатно мотивисати да пруже најбоље партије што могу и допринесу томе да останемо непоражени.

У  Звезди и те како важни играчи су некадашњи чланови екипе из Новог Сада. Мирко Иванић, Александар Катаи, Радован Панков, Срђан Бабић и Милан Павков.


Све зависи од развоја игре

Током припремних утакмица, било је видљиво то да Новосађани инсистирају на чврстој одбрани, игри у такозваном блоку, а да ће прилике за гол, барем када је реч о сусретима с јаким ривалима, тражити у контранападима.

-Пуно тога зависиће од развоја игре у сусрету са Звездом. Имамо нападачки потенцијал, па верујем да ће нам нека од контри проћи и да ћемо тако угрозити гол ривала, а, што да не, и савладати голмана Борјана – нада се Симић.


-Реч је о важним, рекао бих, чак, најважнијим играчима нашег  ривала, посебно када је реч о нападу. Иванић и Катаи су озбиљне звезде и неће нам бити лако да их зауставимо, али – мораћемо. Са свим тим момцима сам добар пријатељ, али сам професионалац и даћу све од себе да не доживимо пораз. И нерешен исход био би одличан за нас, јер нас одмах после дербија очекује и прва утакмица у квалификацијама за Лигу конференције с Паневежисом и лепо би било да у њу уђемо осокољени добрим резултатом и игром у Београду.

У прва два кола шампионата Воша игра са вечитим ривалима.

-Можда је тако и боље, јер бисмо, кад-тад, морали да се сретнемо и са Звездом и са Партизаном. Мораћемо да будемо храбри и одлучни на путу који нам следи, сигуран сам да квалитет поседујемо и да имамо потенцијал да непоражени напустимо главни град – поручио је Вељко Симић.

Утакмица Црвена звезда – Војводина игра се сутра увече, с почетком у 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести