Венгер: Терају ме из Арсенала због година

ЛОНДОН: Менаџер Арсенала Арсен Венгер изјавио је данас да су критике на његов рачун од стране присталица клуба делом засноване и због тога што је на крају седме осме деценије живота.
arsen venger, fonet ap
Фото: Arsen Venger, foto: FoNet/AP

Француски тренер је у октобру напунио 68 година, а према његовим речима, слаби резултати клуба који се највише огледају у 14-годишњем чекању на титулу Премијер лиге нису једини разлог због којих је критикован од присталица лондонског клуба.

"Што сам старији, све више сам под утицајем старосне дискриминације, али трудим се да их игноришем и фокусирам се само на рад. Прихватам да сносим последице лоших резултата, али они нису једини разлог због којих сам на удару", изјавио је Венгер, а преноси Скај Спорт.

Венгер је у Арсеналу од лета 1996. године, а најславнији период у клубу имао је почетком овог века са две титуле у Премијер лиги од којих им је у сезони 2003/2004, уједно и последњој шампионској, то успело без иједног пораза.

Арсенал тренутно заузима шесто место у Премијер лиги са чак 13 бодова заостатка за местом које води у Лиги шампиона, док ће у четвртфиналу Лиге Европе играти против ЦСКА.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести