Венгер: Звезда боља од очекиваног, фантастична атмосфера 

БЕОГРАД: Менаџер Арсенала Арсен Венгер изјавио је да је његов тим заслужено славио вечерас у Београду против Црвене звезде са 1:0 и похвалио игру српског тима и амбијент на трибинама.
Crvena zvezda
Фото: Dnevnik.rs

"Веома тешка утакмица, на врућем терену. Звезда је била опасна из контранапада, али ишли смо на победу и заслужено славили. Екипа је показала менталитет, градила игру и резултат и награђена је голом Жируа", рекао је Венгер на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Звезда је пружила више него што је очекивао.

"Атмосфера је била фантастична, Звезда је огроман клуб велике традиције. Овде људи добро познају фудбал и зато су страствени", казао је француски стручњак.

"Звезда је показала да је компакатан тим, посебно ми се допао интензитет у игри. Искрено, нисам очекивао овако јак отпор, посебно су добри у транзицији када из одбране прелазе у напад", оценио је Венгер.

Милојевић: Пораз увек боли, црвени картон преломио меч

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић после пораза од Арсенала у Лиги Европе са 1:0 рекао је да сваки пораз боли, без обзира од кога се изгуби.

"Сваки пораз боли, без обзира од кога сте изгубили. Мени је у овом моменту битно да су момци дали све од себе, имали смо доста добрих шанси, могли смо да поведемо. Нисам видео да је Арсенал доминирао и правио нам проблеме", рекао је Милојевић на конференцији за медије.

Према његовим речима, чињеница да су били егал са асовима из Арсенала много ће значити његовим играчима.

"Ово је утакмица у којој се стиче искуство, већини играча ово су прве утакмице у Лиги Европе, сигурно ће нам значити то одмеравање са јаким ривалима", рекао је Милојевић.

На питање да прокоментарише искључење Милана Родића, Звездин тренер је рекао:

"Црвени картон је, по мом утиску, негде преломио меч. Не знам да ли је оправдано, али 10 минута пре краја, у Енглеској имате много грубљих стартова, па се не добија картон. Укратко, престрого искључен".

Милојевић сматра да је још рано за математику у борби за друго место у групи.

"Знам да су апетити порасли, али идемо утакмицу по утакмицу. Има још доста да се игра, Арсенал је тим за Лигу шампиона, а други ће се тражити између ове три екипе, не бих ја отписао ни Келн", закључио је Милојевић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести