Веселиновић: Почетак нове приче на “Карађорђу”

За фудбалере и навијаче Војводине у петак почиње нова сезона, пошто у 1. колу Суперлиге Србије црвено-бели дочекују Младост из Лучана.
Aleksandar  Veselinović  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Александар Веселиновић Фото: Дневник.рс

Шеф стручног штаба Новосађана Александар Веселиновић рекао је да тим који предводи с тренерске клупе у ново првенство улази решен да избори пласман на међународну сцену, истовремено признајући да екипа још није достигла  ниво форме на којем би он желео да буде.

- Пред нама је ново првенство које доноси нову причу. Војводина има привилегију да отвори нову сезону против екипе Младости из Лучана, која у последње две године бележи најбоље резултате у историји тог клуба. Наши вечерашњи гости су прошле сезоне, по мом мишљењу, уз Црвену звезду и Спартак, била најтакмичарскија екипа, а у ово првенство улазе без икаквих промена, односно с потпуно истим саставом. Мислим да је то најискуснија екипа у нашој лиги, састављена од играча који су у зрелом играчком добу од око 30 година – рекао је Веселиновић.


Могући састав Воше

Иако је врло незахвално прогнозираи у ком саставу ће истрчати на вечерашњу утакмицу екипа Војводине, могуће је да се тренер Александар Веселиновић определи за следећи тим: Роцков - Стојковић, Граовац (Веселиновић), Ђорђевић, Лазаревић - Зломислић, Ђурић - Милојевић, Месаровић (Арсић), Езе - Фофана.


С друге стране, у тиму Војводине само Милан Ђурић има 30 година, док је други најстарији играч у екипи Лазар Арсић, који је пуне четири године млађи.

- За разлику од нашег вечерашњег ривала, ми смо потпуно нова екипа, како по лицима играча, тако и по неким другим стварима. Можемо да очекујемо да у стартној постави вечерас буде осам-девет играча који прошле сезоне нису били чланови Војводине, па нас у сваком случају очекује занимљива утакмица. После Светског првенства, враћамо се у нашу фудбалску реалност и мислим да играчи и сви ми који радимо у домаћем фудбалу у нову сезону улазимо с много мотива.

Веселиновић нема дилему по питању амбиција Војводине у вечерашњем сусрету на “Карађорђу”.

- Основни циљ нам је да будемо борбени, мотивисани и да победимо, то је, уосталом, нешто о чему не треба ни да причамо. Читава фудбалска јавност зна да смо током припремног периода у ходу допуњавали селекцију, коју још увек нисмо завршили и можда смо мало и закаснили с окупљањем тима. Тек у последњих седам дана тренирали смо у пуном саставу и биће интересантно видети на делу нове играче, за које мислим да им је превасходно потребна подршка с трибина. Верујем да ће наша мотивација бити на високом нивоу и сигуран сам да ће то публика препознати. Иако смо свесни да нисмо 100 посто спремни, важно ће бити да уложеном енергијом пошаљемо поруку на трибине и тек тада ћемо од њих моћи да очекујемо одговарајућу реакцију и да почнемо заједнички да пловимо кроз првенство.

Шеф стручног штаба Војводине није могао да прецизира колико ће  времена бити потребно његовом тиму да уђе у жељену форму.

- У ходу смо доводили играче, али су они били стизали на различитом нивоу спремности. Неки су били запуштени, неки су долазили из тренажног процеса у другим клубовима и тек последњих дана смо успели да их спојимо у колектив. У овом моменту, веома тешко је рећи да ли ће нам за оно што желимо бити потребно још недељу, две или три. Мислим да би нам одговарало да првенство почиње барем недељу дана касније, али немамо избора. Морамо да пружимо максимум и будемо позитивни у свему – истакао је Александар Веселиновић.

Дуел Војводина - Младост игра се у петак од 20 часова, а улазнице ће се продавати по цени од 300 (Запад), 200 (Исток) и 100 динара (Север).

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести