Веселиновић: Против Мачве недостајала агресивност у завршници

НОВИ САД: После четири одиграна првенствена кола у Суперлиги Србије, фудбалери Војводине имају скор од три ремија и једног пораза, односно само три освојена бода од 12 могућих.
н
Фото: Јелена Грлић

Таквим оствареwем нико, али баш нико у табору црвено-белих, није и не може да буде задовоqан, тим пре што су Новосађани најавqивали много боqе резултате од почетка првенства. Покушали су, истина, у суботу да надиграју Мачву у Шапцу, али су освојили само бод (0:0), у дуелу у којем су се на прсте једне руке могле избројати обостране прилике.

„Као и увек када је Војводина у питаwу, у Шабац смо отпутовали с идејом да победимо. Били смо незадовоqни дотадашwим учинком и малим бројем освојених бодова, као и чиwеницом да квалитет игара које смо пружали није био адекватно испраћен бројем бодова, који се једино броје. Припремали смо се током претходне недеqе да покушамо да остваримо циq, знајући истовремено да је гостоваwе Мачви само по себи специфично, јер је реч о правој домаћинској екипи. По свему, Шапчани ме подсећају на екипу Челика у некадашwој југословенској лиги, против које је у Зеници било скоро немогуће освојити бодове“, рекао је Александар Веселиновић, шеф струке црвено-белих.

Ипак, на Градском стадиону у Шапцу око 2.500 гледалаца пратило је борбену утакмицу, у којој је било веома мало прилика за голове. Војводина је само једном шутирала у оквир гола (Ђурић у 50. минуту), ништа бољи нису били ни домаћини.


Скраћена ротација

Иако је најавqивао могуће измене у стартној постави, Веселиновић је на терен у Шапцу послао идентичан тим који је наступио и у поразу од Рада на “Карађорђу”. Промена је било једино на клупи за резерве, због чега?

„Једноставно, имамо скраћену ротацију играча који на пођеднаком нивоу могу да играју на одређеним позицијама у екипи. Уз то, селекција играча није завршена на начин на који смо то желели и нису доведени неки играчи које смо прижеqкивали да видимо у црвено-белом дресу Војводине“, одговорио је тренер Новосађана.


„У прошлој сезони када сам био тренер Спартака, изгубио сам у Шапцу, а Мачва нас је елиминисала и из Купа Србије. Након тога из истог такмичеwа избацила је и Црвену звезду. Знао сам да је реч о изузетно негостоqубивом тиму, екипи која је, уз маwе промене, већ три године у истом саставу и која сјајно користи лош квалитет терена и велику помоћ коју добија од публике. Обистинило се очекиваwе да је пред Војводином тешка утакмица и да се тамо бодови не освајају лако. Није Мачва ривал на којем неко може да се вади, нити имате прилику да створите већи број шанси. Видели сте, уместо тога, вођена је рововска битка за сваки педаq терена, а ми смо, уз све то, морали да будемо опрезни после пораза од Рада, како не бисмо отишли у још већу дубиозу. Покушали смо 13 пута да угрозимо домаћина, а само једном смо то учинили шутем у оквир гола“, вели Веселиновић.

О разлозима због којих је било тако, Веселиновић је додао:

„Недостајала нам је агресивност у завршници напада и преузимаwе веће одговорности пред голом ривала. Противник нам је био тим који свесно убија ритам и не дозвоqава течну игру ривала и зато о некој лепршавости није ни могло да буде речи. Нисмо ми богови, него само qуди и не можемо да учинимо ствари таквима како би све било онако како смо замислили. Освојили смо бод, наравно да нисмо задовоqни ни ми, ни qуди око клуба и мораћемо да већ у следећем сусрету с Бачком пред нашим навијачима уложимо максимум напора и напокон убележимо сва три бода.“

Стратег игре новосадског суперлигаша истакао је још један податак:

„Овогодишwе првенство је пуно неизвесније него многа ранија, о чему најбоqе сведоче резултати који се постижу. Нема више тимова који су аутсајдери, па треба уложити пуно воqе и труда како би се побеђивало. Међутим, свесни смо обавезе које уз себе носи име Војводина, као и чиwенице да немамо право на изговоре и алибије било које врсте. Управо зато, верујем да наилазе боqи дани и убеђен сам да ћемо то показати већ у дуелу с Бачкопаланчанима“, закqучио је Александар Веселиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести