Веселиновић са оптимизмом дочекује сусрет с Пролетером

НОВИ САД: Желели су фудбалери Војводине да победом над ТСЦ-ом задрже стопостан учинак у првенству, али су, на крају, били  презадовољни освојеним бодом (2:2) који је постигао Винсент Езе пред сам последњи звиждук арбитра Јовановића.
1
Фото: J. Grlić

Већ у суботу црвено - бели играју нову утакмицу која носи предзнак дербија, овог пута - градског. Ривал црвено-белима биће Пролетер са Слане баре, екипа која није у сезону ушла на начин на који је то желела, али тај податак не заварава ученике тренера Ненада Лалатовића. Ако ни због чега другог, а оно због чињенице да су у до сада три одигране првенствене утакмице постигнута само по два гола, односно да су фудбалери млађег новосадског суперлигаша по правилу играли изузетно мотивисани када им је ривал била Воша.

- Извукли смо живу главу у дуелу с ТСЦ-ом, али, упркос томе, остао је жал што нисмо победили - присетио се утакмице с тимом из Бачке Тополе капитен Војводине Ранко Веселиновић. - Да смо мало другачије ушли у сусрет, убеђен сам да би победили, али, ипак, и бод до којег смо стигли за нас је веома важан на путу ка коначном циљу. У том дуелу примили смо два гола: први после наше грешке, а други као последицу мајсторије Ненада Лукића. Свидело ми се, међутим, како смо реаговали после резултата 0:2 и то што смо успели да се вратимо. Као да смо укључили неки нови прекидач, стварали смо прилике и жао ми је једино што то нисмо учинили само мало раније. Да јесмо, убеђен сам да бисмо на крају ми славили.

Дуел са ТСЦ-ом већ је отишао у историју, а пред Вошом је нови изазов - дуел с Пролетером.

- Тренирали смо веома добро и јако у минулих неколико дана а једино су нас повреде појединих играча мало ометале. Не знам да ли ће Бојић моћи да заигра у суботу, али то ништа неће променити у погледу онога што желимо да урадимо. То је пета победа, иако смо свесни да је пред нама тежак и ни мало наиван сусрет.


Бојић и Езе тренирали

Петар Бојић морао је већ у 28. минуту сусрета са ТСЦ-ом да напусти игру због повреде рамена, а Винсент Езе у финишу те утакмице “зарадио” је лакши потрес мозга. Међутим, обојица би сутра могли да конкуришу за састав Војводине.

- Езе је почео да тренира с екипом у среду и биће на располагњу тренеру Лалатовићу - рекао је др Владимир Чолаковић, лекар Војводине. - Што се Бојића тиче, он још увек осећа бол, али се прикључио саиграчима и вежбао с њима, тако да верујем да ће бити спреман за дуел с Пролетером. Једино је ван строја био Михајло Нешковић, који се пожалио на бол у пределу колена, као последицу лакше озледе на окупљању младе селекције Србије, па је његов наступ под знаком питања.


У току протекле недеље, обе екипе довеле су нове фудбалере: у Војводину је стигао Немања Николић, док је тим Пролетера освежен доласцима Танасина, Ковачевића и Рушевића.

- Доласком Николића добили смо још једног гол-играча и убеђен сам да ће нам он пуно значити у наставку лиге. Не знам колико је физички спреман за суперлигашке изазове, али верујем да би већ у суботу могао да одигра барем једно полувреме, што ће, наравно, зависити од процене тренера Лалатовића и његових сарадника.

Против ТСЦ-а на трибинама стадиона “Карађорђе” окупило се преко 7.000 гледалаца, а за очекивати је да ће слична атмосфера владати и у градском дербију.

- Не памтим када се на “Карађорђу” окупило толико публике. Добили смо информацију да ће и у суботу улаз бити бесплатан, па очекујем поново велики број навијача, одличну атмосферу и добар фудбал. За нас ће најважније бити то да добро отворимо утакмицу, надам се да ће коначно бити и више голова у градском дербију, а онда верујем и да ћемо на крају с нашим навијачима прославити нову победу - поручио је Ранко Веселиновић.

Утакмица Пролетер - Војводина игра се у суботу и почиње у 20 часова, а улазак на стадион “Карађорђе” биће бесплатан.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести