Веселиновић: Трема нестала с почетком утакмице

Када је постало јасно да Бразилац Ренан да Силва Алвеш неће моћи да игра у првенственом дуелу с Напретком због акумулираних жутих картона, утисак је да је Владимир Буач, в.д. шефа стручног штаба фудбалера Војводине, тачно знао ко ће га заменити.
Ranko Veselinovc
Фото: Ј. Грлић/ Ранко Веселиновић на дебитантској утакмици с Напретком

Већ неколико утакмица на клупи за резервне играче Новосађана седео је млади, 18-годишњи штопер Ранко Веселиновић (висок 190 цм) и Буач је оценио да је дошао прави тренутак да овог момка гурне у ватру суперлигашких битака. Раша, како га саиграчи зову, храбро се суочио с не малим изазовом, још храбрије истрчао на травњак стадиона “Карађорђе” и пружио веома добру партију.

- Дуго сам размишљао пред утакмицу, а у суботу, на дан њеног одигравања, појавила се и мала трема - уз осмех се присетио Веселиновић. - Међутим, када је сусрет почео, трема је нестала и на терену сам се веома добро осећао. Јесте да никада раније нисам играо пред толиким бројем гледалаца, али ме је то додатно стимулисало и сигуран сам да нисам био у подређеном положају у односу на остале играче.


Буач о Веселиновићу

Тренер Владимир Буач, одмах по завршетку сусрета с Крушевљанима, овако је оценио дебитантску партију Ранка Веселиновића:

- Није ми обичај да посебно истичем појединце, али овог пута морам то да учиним. Млади штопер Ранко Веселиновић је дебитовао за први тим, има тек 18 година и показао је да је сигуран, стабилан и паметан фудбалер, који добро чита игру и има висок ниво самопоуздања. Са њим смо много добили и у овој утакмици, али и за будућност.


Велимировић је играо у пару са искуснијим новајлијом међу црвено-белима Синишом Саничанином и веома добро деловао је штоперски тандем Воше.

- Саничанин има суперлигашког искуства и одлично ме је водио на дебију. Мислим да смо добро одрадили оно што је тренер Буач од нас захтевао, али далеко је од тога да мислим како треба да се препустим задовољству. Наставићу с још преданијим радом, јер увек има простора за напредак. Покушаћу да искористим сваку прилику која ми се буде указала, али ћу се, и без тога, трудити да свакодневно напредујем кроз ангажман на тренинзима.

На питање да ли очекује да и сутра, у Куп утакмици с Динамом у Панчеву, буде међу стартерима, млади фудбалер је одговорио:

- То, наравно, зависи од замисли тренера Буача и видећемо шта ће он одлучити. Моје је да ћутим и радим, али је сигурно да ћу бити спреман да заузмем место у екипи ако одлука буде таква.

Занимало нас је и то да ли је Ранко Веселиновић, који је дете новосаског клуба, још увек је по годинама омладинац и који је прошао кроз све узрасне категорије Војводине, очекивао прилику у овој сезони да дебитује у сениорском тиму црвено-белих.

- Најискреније - нисам, јер летос током неколико недеља нисам уопште тренирао због повреде скочног зглоба. Међутим, после пораза у Ружомбероку, био сам пребачен у Б сениорски тим, дешавали су потом одласци појединих играча и тако је ова прича кренула у, за мене, лепом правцу.


О тренинзима с Планићем

Имао је стасити рођени Новосађанин прилику да током краћег периода тренира с Богданом Планићем, дојучерашњим капитеном Војводине, а сада играчем румунске Стеауе.

- Тај период памтићу по лепим стварима, јер је Планић врхунски професионалац и фудбалер од којег сам имао шта да научим - рекао је Раша. - Отишао је, али ту су Алвеш и Саничанин и трудим се да од њих покупим неке цаке, све оно што ће ми, верујем, помоћи у изградњи сопствене каријере.


О изгледима Воше у наставку првенства, атмосфери унутар екипе и још по нечему, млади фудбалер је истакао:

- Верујем да ћемо у Панчеву играти добро и победити Динамо у Купу, а онда нам, у суботу, следи првенствено гостовање Црвеној звезди. Стање унутар екипе се побољшава, доста је новајлија и све више се упознајемо и уигравамо. Јасно је да Војводина у свакој утакмици и против сваког супарника увек иде на победу и нема разлога да то опредељење мењамо - закључио је Ранко Веселиновић. 

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести