Веселиновићева повреда квари добро расположење Воше

Магловито и хладно преподне није омело фудбалере Војводине да, после дана паузе, наставе с радом на почетку друге недеље припрема. У ФЦ “Вујадин Бошков”, у јутарњим сатима имали су јак кондициони тренинг, док су у поподневном термину комбиновали рад с лоптом и трчање.
А. Предојевић/Ранко Веселиновић јуче у ФЦ „Вујадин Бошков”
Фото: А. Предојевић/Ранко Веселиновић јуче у ФЦ „Вујадин Бошков”

Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, са сарадницима Драганом Шарцем и Видаком Братићем, пажљиво је пратио како играчи испуњавају задатке и, утисак је, био је задовољан оним што види.

Ипак, добро расположење донекле је покварила чињеница да се у прошли петак теже повредио капитен Ранко Веселиновић, чија се десна нога налази у гипсу и који хода уз помоћ штака. Како смо сазнали, њему је сломљена метатарзална кост у пети и он ће неколико наредних седмица паузирати.

- На тренингу смо радили с лоптом, на њу смо стартовали Марко Бјековић и ја и, ето, догодило се то да ми страда кост - рекао је Веселиновић. - “Зарадио” сам гипс и 21. јануара имаћу контролу, када ћу знати до када ћу морати да га носим. Надам се нећу предуго паузирати и да ћу брзо моћи да наставим с тренинзима.


Потписао млади Никола Мирић

Трогодишњи уговор с Војводином јуче је потписао Никола Мирић, млади десни бек, рођен 6. јануара 2002. године. Он је прошао кроз омладинску школу новосадског клуба, а сада се вратио после двогодишњег боравка у Партизану.

Мирић је стандардни У18 репрезентативац Србије, а био је и капитен пионирске екипе Воше, која је пре три године постала првак Србије. Талентовани младић од почетка припрема тренира и покушаће да се  наметне тренеру Лалатовићу.


Неизвесно је да ли ће предводник црвено-белог тима путовати у Турску или ће остати у Новом Саду, како би одрадио процес  рехабилитације. Постоји, ипак, реална могућност да буде уз саиграче у Белеку, пошто тамо одлази и комплетна клупска медицинска екипа.

С лекарским прегледима и тестирањима почео је и потенцијални новајлија Момчило Мркаић, који од суботе тренира са екипом. Како смо сазнали, одрадио је и планиране тренинге, али још увек није ставио потпис под уговор с Војводином.

- Приводимо разговоре крају и надам се да ћемо постићи договор у најскорије време - рекао је снажни нападач, који је у Нови Сад стигао из редова ивањичког Јавора. - Одрадио сам део прегледа, треба код лекара још неке ствари да обавим ових дана и верујем да ћу ускоро и званично постати фудбалер Војводине.

С осталим играчима још увек не тренира Никола Дринчић, који има хроничну упалу ахилове тетиве.

- Никола ради индивидуално, углавном у теретани и то заменске вежбе, при којим не оптерећује тетиву - казао је др Владимир Чолаковић. - Очекујем да ће се саиграчима придружити током наредне семице.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести