Вести: Портал Блик критиковао Шаћирија

БЕРН: Швајцарски портал Блик критиковао је Џердана Шаћирија због начина на који се извинио након приказивања албанског орла против Србије на Мундијалу у Русији.
Fudbal vesti
Фото: Dnevnik.rs

Главни уредник спортске рубрике Феликс Бингезер, за разлику од Гранита Џаке и Штефана Лихштајнера за које верује да су искрени, осудио је наступ Шаћирија пред новинарима и изјаву његову назвао "глупом".

Посебно му је засметао део у коме фудбалер рођен у Гњилану каже да се извињава "свима који су гледали меч у планинама", јер новинар Блика сматра да израз "у планинама" означава неког да је "сељачина".

"Да, господине Шаћири, ми смо планинска земља. Али нису сви који живе у планинама малоумни и залуђени националисти", наводи се у тексту Блика.

Критикован је и селектор Владимир Петковић што је као заменика капитена поставио управо Џаку испред Јана Зомера, јер би искусни голман могао да "развије моћ повезивања у хетерогеном тиму".

Шаћири, Џака и Лихштајнер су голове Србији прославили склапањем албанског орла рукама, за шта су само новчано кажњени на Светском првенству (Албанци из Швајцарске са по 10.000 франака, а Лихштајнер 5.000).

Бекамов Интер Мајами креће 2020. у МЛС лиги

МАЈАМИ: Некада истакнути енглески фудбалер Дејвид Бекам данас је открио да ће се амерички клуб, који је купио пре четири године, звати Интер Мајами.

Бивши првотимац Манчестер Јунајтеда, Реал Мадрида, Милана и Лос Анђелес Галаксија саопштио је да ће се Интер Мајами такмичити у МЛС лиги од 2020. године.

Прича око куповине клуба започета је још 2007. године када је Бекам стигао у Лос Анђелес Галакси, што је био један од договора са МЛС лигом да покрене клуб за само 25 милиона долара, уместо уобичајених 150 милиона.

Пре четири године одлучио је да искористи опцију и оснује клуб у Мајамију, а сада и додели име.

Мајами ће поново имати клуб у МЛС лиги после 2001. године, после Мајами Фусиона.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести