Ветерани Војводине гостовали у Ђали

Ветерани новосадске Војводине обрадовали су гостовањем љубитеље фудбала у севернобанатском месту Ђала, где им је домаћин био ФК Граничар.
Djala Granicaru monografija Vojvodine IMG_9399
Фото: Драган Бошњак уручио монографију Војводине домаћинима из Ђале, фото: Дневник

Гостовање ветерана новосадског суперлигаша је први долазак неке од екипа Војводине после скоро 52 године, јер су ђалинци 1966. године угостили прву шампионску екипу Војводине.

Почетни ударац на овој ревијачној утакмици извео је Бране Калопер, дугогодишњи играч, капитен и потом тренер Граничара, коме је ово била и завнична опроштајна утакмица од дреса клуба из Ђале уприличена стицајем околности у 73. години.

Било је надигравања ветерана два клуба, а по пријатном пролећном времену резултат је био у другом плану. Екипу Граничара водио је дугогодишњи играч и тренер Живојин Попов, који сада Новосађанин, а са ветеранима Војводине дошао је и Радивој Радосав, првотимац из шампионске генерације која је у Ђали гостовала 1966.

Фото: Ветерани Граничара из Ђале и новосадске Војводине, фото: Дневник

Гостовање ветерана Војводине било је прилика да се Ђалинци присете некадашњег ентузијасте и фудбалског прегаоца Младена Закића, на чију гробницу на месном гробљу су положени венци и цвеће. У време када је Закић био у руководству клуба пре две деценије Граничар је играо запажену улогу у покрајинском рангу и чак два пута био првак, а пласман у виши ранг уступао Црвенки и новокнежевачком Обилићу.

Фото: Војводини уручена уметничка слика, фото: Дневник

Предсендик Граничара Јожеф Шајго гостима је уручио на поклон уметничку слику, а гости из Новог Сада узвртаили су Ђалинцима монографијом ФК Војводине објављеном поводом 100. годишњице постојања, а уручио је некадашњи првотимац Драган Бошњак. У дому Ловачког удружење „Ђала“ за ветеране два клуба приређена је заједничка вечера и дружење.

Боравак ветерана Војводине у Ђали имао је и хуманитарни карактер, јер су прикупљани новчани прилози за помоћ у лечењу оболеле девојке Драгане Станимиров.

Текст и фото: М. Митровић

Фото: Утакмица ветерана имала и хуманитарни карактер, фото: Дневник

Граничар - Војводина   2:3 (1:2)

ЂАЛА: Игралиште Граничара, гледалаца 200. Судија: Ивица Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: Станислав Сарапа у 16. и 78. за Граничар, а Дракулић у 23. (из једанестерца), Стојисављевић у 34. и Рашјован у 52. минуту за Војводину.

ГРАНИЧАР: Пантелин, Уторник, Неђић, Филипов, Тутић, Саша Сарапа, Станислав Сарапа, Вигњевић, Мандић, Калопер, Јекнић. Играли су још: Бачикин, Марковић, Посавчић, Коледин, и Игњатов.

ВОЈВОДИНА: Жупић, Пековић, Дунђерски (Јокић), Францишковић, Стојисављевић, Дракулић, Врањеш, Цицмил, Чековић, Рашијован, Поледица.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести