Викторија у форми пред дуел с Партизаном у четвртак

Када је њихов тим на жребу у Ниону у шеснаестини финала Лиге Европе добио Викторију из Плзења, многи навијачи црно-белих већ су видели своје љубимце у даљој фази такмичења.
milan petrzela
Фото: Milan Petržela, foto: Youtube Printscreen

Објективно, Чеси јесу били најмање акрактиван од могућих ривала, али резултати које постижу, посебно пред меч с црно-белима, упозоравају да је у питању више него озбиљан противник.

Викторија је припреме завршила 7. фебруара, када је одиграла генералку с кинеским Гуижоу Хенгфенгом и победила 2:1. Према извештајима са утакмице може се видети да је најопаснији у редовима Чеха био тандем Петржела – Крменчик, за који су и Београђани знали да им од њега прети највећа опасност. Они су били заслужни за први гол Викторије, а Петржела је имао још једну прилику да савлада голмана противника. Генерално, Викторија је била бољи противник и требало је убедљивије да слави, али и Кинези су имали прилике, што показује да Партизанов ривал, ипак, није нерањив. Викторија је играла у најјачем саставу који би требао да истрчи на мегдан Партизану у четвртак, а евидентно је било да се ради о чврстој екипи, која у формацији 4-2-3-1 негује стил игре сличан Партизановом.

Пет дана пре тога, тим из града који је најпознатији по светском бренду пива “Пилснер”, демонстрирао је моћан фудбал и савладао Легију из Варшаве чак са 5:1 (3:0). Чеси су одиграли маестрално прво полувреме и већ тада решили питање противника. Поново је, са два гола, најзапаженији био нападач Крменчик, а поред њега истакли су се и Копиц, Чори, Бакош и наравно - Петржела. Све су то играчи из навалног реда Партизановог противника, па је јасно одакле црно-белима прети највећа опасност. Владало је задовољство у редовима чешког тима, па је тако везиста Милан Петржела сијао од среће после меча.

„Одиграли смо фантастично и показали да можемо да савладамо противника високе класе. Легија је прва у пољском првенству. Наравно, може то да буде још боље, али полако... Задовољан сам што сам припремио неке шансе за своје саиграче, али волео бих да сам и сам постигао гол“, рекао је Милан Петржела после сусрета с Пољацима.

Одлични фудбалер је потом признао да и даље осећа умор.

„Нисам још увек фит, али надам се да ће временом све бити боље.“

Помоћни тренер Душан Фицел признао је да његова екипа игра на брзе контранападе.

„С играчем као што је Крманчик, то је сасвим разумљиво. Он је јак, брз и с њим можемо играти на пасове из леђа одбране. Потпуно се уклапа у наш систем“, рекао је помоћни тренер Викторије.

Дакле, Партизан очекује тежак задатак против Чеха у четвртак. Посебно због тога што и они играју с чврстом дефанзивом и на грешке противника. Црно-бели не смеју у меч да ућу безглаво, уколико желе да извуку позитиван резултат пред реванш.

И. Лазаревић     

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести