Винсент Езе: За Вошу ме вежу дивне успомене

Скоро две и по године Нигеријац Винсент Езе носио је дрес Војводине, одиграо је 56 утакмица и постигао 15 голова у званичним сусретима.
Ј. Грлић/ Винсент Езе као играч Воше против Чукаричког на једној утакмици постигао четири гола
Фото: Ј. Грлић/ Винсент Езе као играч Воше против Чукаричког на једној утакмици постигао четири гола

Фудбалер рођен у Лагосу пре 25 година, 2018. године дошао је у редове Воше из Горњег Милановца и од њега се очекивало да у напад унесе брзину и про­дорност, наравно и да тресе супарничке мреже.

Посебно упамћен остао је његов учинак у утакмици с Чукаричким у Београду, када је постигао четири гола и значајно допринео убе­дљивом тријумфу Воше од чак 6:1. Да ли због таквог скора, или је пресудила жеља тренера “брђана” Александра Веселиновића, такође некадашњег шефа струке Но­восађана, да овог играча види у Чукаричком, све једно је, тек прошле зиме Езе се преселио на Баново брдо и сада је једна од узданица ове екипе.

- Одлучио сам се да пређем у Београд, али и данас често дођем у Нови Сад, видим се и поздравим с доскорашњим саиграчима и тренерима, као и с председником клуба. Носећи црвено-бели дрес у јесењем делу првенства постигао сам три гола, а сада сам на новом задатку, у новој средини, и размишљам једино о томе како да максимално допринесем што бољем учинку Чукаричког. Реч је о сјајно организованом клубу, који има веома добар тим и жели да избори пласман у европску конкуренцију – рекао је Езе.


Новосађани у Чуки

Дрес Чукаричког носи више играча који су поникли или у једном  делу каријере били у Војводини?

- Поред мене, ту су и некадашњи играчи црвено-белих попут искусног Дарка Пушкарића, Петра Мићина и Слободана Тедића. Уз њих, у Војводини ми је тренер био Александар Веселиновић који је сада на челу Чуке, тако да ми је све то у великој мери помогло да се веома брзо аклиматизујем на нову средину.


У првој утакмици наставка Суперлиге, 29. маја, гостујете у Новом Саду. Слажете ли се с оценом да ће то бити прави дерби?

- Да, биће то заиста истински дерби. Ми желимо да сустигнемо на табели четвртопласирани ТСЦ, који нам сада бежи три бода, и мораћемо против Војводине да пружимо јако добру партију ако желимо да изборимо резултат који би нам одговарао. Ни домаћину, ни нама неће бити једноставно да остваримо оно што планирамо, али се надам да Чукарички може да дође до циља и остане непоражен на “Карађорђу”.

Хоћемо ли вас видети у стартној постави Чукаричког?

- Имао сам одређени проблем с повредом леђа и у минулом периоду сам се трудио да је санирам. Почео сам с нормалним тренинзима и од тренера Веселиновића зависиће хоћу ли добити шансу и да заиграм. У сваком случају, потрудићу се да време до утакмице искористим на најбољи могући начин и да достигнем жељени ниво форме.

Какав пријем очекујете код навијача Војводине?

- За Вошу ме вежу дивне успомене, у Новом Саду сам провео лепе две и по године, град ми је по свему одговарао и с навијачима сам имао супер однос. Због тога сам сигуран да проблема било које врсте нећу имати на “Карађорђу”,  а верујем да ће присталице новосадског клуба разумети то да сам професионалац и да ћу, уколико будем заиграо, пружити све од себе како би мој садашњи клуб испунио план - поручио је Винсент Езе.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести