Владимир Ковачевић: Красиће нас тимска игра

Почеткак новог фудбалског првенства је сасвим близу, у петак  ће се закотрљати лопта на два београдска стадиона.
Ј. Грлић/ Спреман са нову сезону: Владимир Ковачевић
Фото: Ј. Грлић/ Спреман са нову сезону: Владимир Ковачевић

Најпре ће, на Бановом брду,  копља да укрсте  играчи Чукаричког и Вождовца, а у вечерањем термину (20.30), на стадиону „Рајко Митић“, игра се дерби, у којем се састају Црвена звезда и Војводина. Очекује се да ће том сусрету присуствовати преко 20.000 гледалаца, што ће бити својеврсно  освежење после периода од годину и по дана у којем, због короне, публике није било на стадионима. Пред сусрет с београдским  црвено-белима, актуелним  првацима  Србије, у  Новом Саду  влада  ишчекивање. Тренер Славољуб Ђорђевић и његови ученици  желе да  покажу да и нови тим  поседује  завидан  квалитет, а боље место да то докажу нису могли ни да замисле од утакмице с прваком.

- Током припрема и контролних утакмица приметна је била нека нова енергија код нас, као о повећана доза професионализма и дисциплине – казао је Владимир Ковачевић, искусни 28-годишњи штопер новосадског тима. - Одиграли смо и пет тренинг утакмица и, по мени, оставили смо добар утисак, изузев у дуелу с Марибором, у којој нисмо били на жељеном нивоу. Осталим сусретима могу да будем задовољан, јер имамо нови тим. По завршетку прошле сезоне, 10 играча нас је напустило, а сада је на делу  екипа искуства и младости. Млади момци добро су се уклопили, труде се да спроведу све оно што тренер од њих тражи и то ме, најискреније, испуњава радошћу.

Иако се почетком прошле сезоне вратио из Белгије да појача одбрану, Ковачевић, због разно-разних околности, није често добијао прилику да заигра. Не жели да се враћа на тај период, већ му је намера да у новом првенству покаже због чега је поново у Новом Саду.

- Жреб је могао да буде и бољи за нас, јер нам је одредио да одмах идемо шампиону на ноге. Ту се ништа не може променити и сигуран сам да ћемо сви дати и 300 одсто од себе у дербије са Звездом. Хоћемо да покажемо како ће ову генерацију Војводине красити тимска игра, у којој ће доминирати однос типа „друг за друга“. То ће, уједно, бити и наша највећа снага. Тренирамо добро, одлично смо се припремили и намерни смо  да остваримо што боље резултате.         

После сусрета са Звездом, Новосађани путују у литвански Паневежис, где их очекује први сусрет другог кола квалификација за Лигу конференције с истоименим клубом.

- Искрено, Литванци су нам скоро потпуно непознати, с тим што смо имали прилику да видимо да је реч о екипи с пуно интернационалаца, пре свих Португалаца и Бразилаца. Квалитетни су и свесни смо тога да нам неће уопште бити лако. Благи смо фаворити и надам се пролазу у следећу рунду, тим пре што се реванш игра у Новом Саду и надам се да ће тада „Карађорђе“ бити испуњен и да ће публика бити наш 12. играч – рекао је Ковачевић.

А. Предојевић

Новица Максимовић: Успех и нерешено

Некако у исто време када је Ковачевић поново обукао дрес Војводине учинио је то и искусни дефанзивни везни  Новица Максимовић, који се у црвено-бело јато, после неколико година, вратио из Грчке. И он је имао пуно проблема с повредама и  вирусом, али је сада прошао комплетне припреме и расположен је пред дуел са шампионом.

- Звезда увек има озбиљну и изузетно квалитетну екипу. Међутим, не плашимо се утакмице, намера нам је да одиграмо храбро. Успех би за мене био и нерешен резултат, јер, у суштини, најважније је то да не изгубимо, како бисмо у добром расположењу дочекали европски сусрет с Паневежисом – рекао је Максимовић. 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести