ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА – ЈУГ „Канаринци” прокоцкали добијени меч

Нови Сад – Раднички (НП) 2:2 (1:1)
2
Фото: Ј. Бакмаз

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 60, судија  Секулић (Футог)  стрелци: Пањак у 11. и Балабановић у 84. за Нови Сад, а Конестабо у 32. и Балешевић у 91. минујту за Раднички, жути картони: Вукаљевић, Кантарџић и Јовановић (Нови Сад), а Лабовић и Конестабо (Раднички).

НОВИ САД: Ранђеловић 5, Штефек 6(Јовановић), Кавчић 6, Јевић 6, Игњић 6, Митровић 6(Кантарџић 6), Пањак6 (Куртиши), Балабановић 6, Гаџић 6, Вукаљевић 6, Галић 5,5 (Кулпинац).

РАДНИЧКИ: А. Бртка 6, Суботић 5,5, Јаворац 6, Лабовић 6, Гавриловић 5,5(Б. Бртка), Дујић 6(Коста), Јуришић 6, Балешевић 6,5, Витас6, Конестабо 6,5(Пејчиновић), Миловчевић 6.

Када лидерска екипа на табели, у два узастопна меча на домаћем терену, у интервалима надокнаде времена прокоцка победе, тада је у озбиљном проблему. Додамо ли томе и податак да је учинак у четири узасопне утакмице без победе (истина и без пораза) тада је време за узбуну у свим структурама клуба.  Баш као и у сусрету са екипом Будућности, тако и против Радничког, одбрана Новог Сада у одсутним тренуцима деловала је као да се први пут састала на терену.

Канаринци су добро отворили утакмиу, повели су још у 11. минуту голом који је постигао Пањак, али је после 20-ак минута Конестабо,после центаршута Суботића анулирао вођство домаћина за коначан резултат првог полувремена.

У другом делу Новопазовчани практично нису ни прелазили половину терена. Новосађани су нападали, а повољне прилике имали су Кавчић, Јевић и двапут Балабановић. Коначно, шест минута пре краја, Балабановић је савладао Андреја Бртку за ново вођство свога тима. Међутим, радовање због наслућене и заслужене победе угушили су сами играчи домаћег тима. Неспоразум Кавчића и голмана Ранђеловића послужио је Балешевићу као основ за радост поводом изједначења.

Ссудија Марко Секулић из Футога није био дорастао повереном  задатку. У два наврата, најпре након старта на Гаџићу средином првог и играња руком у другом полувремену није имао храбрости да досуди казнени ударац за Нови Сад.     

Л. Б-з

Индекс - Младост (БЈ) 3:1 (0:0)

НОВИ САД: Ђачко игралиште, гледалаца око 200, судија: Грмуша  (Петроварадин), стрелци: Бањац у 80. и 84 и Капларски у 90.  за Индекс, а Папак у 47. минуту за Младост. Жути картони: Вуковић, Бањац (Индекс), Стјепановић, Папак (Младост).

ИНДЕКС: Субашић 6, Гаћеша 6 (Капларски 7), Јокић 7, Вуковић 6, Иван 7, Боровница 6, Топић 6 (Звекан 7), Берић 6 (Вукашиновић 7), Нађ 7, Бањац 8, Клаић 6 (Плавшић 7).

МЛАДОСТ: Ромић 7, Странић 6 (Стојановић 6), Ђукић 6, Остојић 7, Бабић 7, Зукић 6, Дмичић 6 (Стјепановић, Радонић), Шкавић 6, Папак 7, Дринић 6, Зец 6.

„Студенти” су дошли до бодова на свом терену али није било нимало лако. Јарачани су се држали до 80. минута, имали вођство али су на крају посустали.

Први су запретили домаћи играчи преко Боровнице, шутирао је са око 20 метара. Ђукић је у 25. минуту прошао по левој страни и тукао али је Субашић био на месту. И Зукић је имао прилику у 30. минуту, његов шут прошао је поред стативе гола Индекса. Јокић је у 32. минуту одлично проиграо Нађа али је овај шутирао преко пречке гола Младости. 

У 47. минуту после грешке штопера Вуковића и голмана Субашића, Папак је одлично реаговао на лоше грађење лопте и погодио мрежу Индекса. У 53. минуту Клаић и Бањац нису икористили добре прилике. Измене које је тренер Индекса Церовић начинио донеле су преокрет. Уследио је притисак Индекса, и у 80. минуту, после једне набачене лопте у пет метара Бањац се најбоље снашао и затресао мрежу. У 84. минуту Нађ је поново проиграо Бањца који је из близине шутем донео вођство Индексу. А у  90. минуту Капларски је прецизним ударцем са око 17 метара искоса погодио гол и ставио тачку на утакмицу.    

М. Ковачевић

Подунавац - Раднички (Ш) 0:0

БЕЛЕГИШ: Игралиште Подунавца, гледалаца 150, судија Скакавац (Рума).

ПОДУНАВАЦ: Влајић 7, Живковић 7, Вујовић 7, Солдатовић 6, Паповић 6, Балетић 6 (Сарачевић), Зоговић 7 (М. Зоговић), Златковић 7 (Градић), Грујић 7 (Бјелобрк), Весели 6 (Милинковић), Цветковић 6. 

РАДНИЧКИ: Николић 7, Васиљевић 6, Радисављевић 7, Аперлић 7, Пекић 6, Сороћко 6, Смиљанић 7, Савић 7, Влаисављевић 6, Добројевић 6, Мијановић 7.

Очекивали су навијачи Подунавца, да ће, њихови пулени већ у првом полувремену, имати резултат који ће им омогућити освајањем сва три бода. Али, гости из Шида, су од првог минута кренули ангажовано и играли чврсто у одбрани, тако да домаћини нису створили ни једну праву шансу да се матира гостујући, поуздани, голман Николић. Док, на друој страни госте баш и није занимало дали ће уопште угрозиоти домаћу мрежу.  

М. Градић

Дунав - Хајдук (Д) 1:0 (0:0)

НОВИ БАНОВЦИ: Игралиште Омладинца, гледалаца 150, судија Неговановић (Сремска Митровица). Стрелац: Миловац у 90. минуту (из пенала). Жути картони: Ивановић, Николић, Мирковић, Жиловић (Дунав), Д. Симић (Хајдук). 

ДУНАВ: Јагодић 8, Ивановић 7, Николић 7 (Милошевић 7), Миловац 8, Гуџић 7, Мирковић 7 (Ердељан 7), Будимир 7, Жиловић 7, Сремчевић 8, Бабић 7, Чолић 7.

ХАЈДУК: Тркуља 7, Д. Симић 7, Томић 7, Н. Симић 7, Николић 7, Цвијић 7, Лазић 7 (Живковић 7), Симеуновић 6 (Атић 6), Требовац 7 (Савићевић), Перовић 7.

Гости су се бранили, иако су важили за апсолутног фаворита.Међутим домаћини, нису имали респект, према бољем ривалу. Играли су чврсто, борбено, и чекали су да гости погреше. И то им је на крају и успело. Остварили су велику победу у жилавој борби за опстранак. Од гостију се много више очекивало.     

Б. Р.

Доњи Срем - Цемент 2:0 (2:0)

ПЕЋИНЦИ: Стадион Сувача, гледалаца 150, судија Вукмановић (Нови Сад).Стрелци: Кокир у 8. и Рудан у 45. минуту. Жути картони: П. Перишић, Кокир, Рудан (Доњи Срем).

ДОЊИ СРЕМ: Јелача, Кокир, П. Перишић, Марковић, Зорић, Секулић (Штетић), Рудан, Јешић, Радивојевић, Вукмановић, Милановић (В. Љубојевић).

ЦЕМЕНТ: Мијановић, Пековић, Унгар, Вилотијевић, Н. Зељковић (Батос), Јањић, Грујић, Ковачевић (Поповић), Вуковић (Варга), мијаиловић, Д. Зељковић (Судановић).

Важност победе је била велика за обе екипе. Домаћинима да се што више приближе врху табеле и лидеру на табели, а гостима да се освајањем макар бода удаље од дна табеле. Играо се и добар фудбал. Али, славио је ипак бољи тим. А, у својим редовима је имао и два расоположена стрелца Кокира и Рудана, што је било довољно да се радује и слави. 

А. Гмизић

Слога (Е) - Будућност  1:1 (1:0)

ЕРДЕВИК: Игралиште Слоге, гледалаца 100, судија Субашић (Ветерник).Стрелци: Ћирић у 18. за Слогу, Грујић у 77. минуту за Будућност.

СЛОГА: Веселиновић 6, Ђуркић 7, Раичевић 7, Рукавина 6 (Мачвански), Стојшић 7, Воларевић 6, Бајуновић 7, Херцег 6, Стојчић 6, Ћирић 6 (Ширадовић), Угљешић 7.

БУДУЋНОСТ: Чупић 7, Чоњагић 6, Радосављевић 6 (Добо 6), Јефтић 7, Грујић 7, Ђукић 7 (Симовљевић 7), Рого 7, Пријић 7, Јанковић 7, Милошевић 7 (Владисављевић), Малиновић 7 (Јошић). 

Ривали су од првог минута играли отворено, без икаквих каркулација. А, играло се по изузетно лошем времену. Ердеивчани су били, бољи ривал, у првом полувремену, али стрелци су, као по неком правилу, и овог пута озбиљно заказали.Пропустили су много прилика, а гости, играли су борбено И то им је  донело им је важан бод у грчевитој борби за опстанак.

Прву шансу на утакмици пропустио је Воларевић, затим Пријић, за госте, био је два пута у изузетним приликама.Али, је слабо шутирао. Ипак, домаћи су успели да поведу.Све је урадио Воларевић.Упутио је лопту пред гол гостију, а на њу натрчао Ђурић и прецизним шутем, послао у небрањени део мреже.Затим, пропуштају прилике, да домаћи увећају вођство, Угљешић, Ћирић, Бајуновић, а Херцег је чак лоптом уздрмао стативу.За госте узвраћају промашајима Рого и Милошевић.

У наставку Ердевичани играју слабо, што гости, вешто користе, и успели су да изједначе резултат.Симовљевић је све урадио, а Грујић се само завршио брзу и течну акцију голом. 

А. Кузмић

Медић поднео оставку
Слога (Т) – Слобода 0:6 (0:3)

ТЕМЕРИН: Стадион Слоге, гледалаца: 150, судија: Штумпф (Нови Сад), стрелци: Ђорђевић у 31. и 37, Лазаревић у 43, Кобиљски у 55. и 90. и Павловић у 65. минуту, жути картони: Марковић (Слога), Стојадиновић, Димић (Слобода).

СЛОГА: Војводић 5, Марковић 5, Пастор 5, Томић 5, И. Кочиш 5, Павићевић 5, Авдаловић 5,5, Марјановић 5, Јакшић 5,5 (од 70. Пролић), Гргић 5 (од 70. Ћелић), С. Кочиш 5.

СЛОБОДА: Кромпић - , Матић 7 (од 63. Калајџић), Кубуровић 7,5, Богићевић 7, Лазаревић 8, Стојадиновић 7 (од 46. Ђуричић 7), Кобиљски 8,5, Барић 7,5 (од 63. Милетић ), Јошић 7 (од 63. Видић), Павловић 8, Ђорђевић 8,5 (од 63. Димић).

Обрукали су се фудбалери Слоге у двобоју са гостима из Доњег Товарника, ни најстарији навијачи не памте овакав дебакл на домаћем терену! Изостанак петорице играча, уз индолентан однос већине стартера, ишао је на воденицу ривала, а да се Темеринцима не пише добро наговестио је двоструки стрелац Александар Ђорђевић. Имао је довољно времена да, после асистенције Петра Барића, лопту намести на левицу, па да одапне стрелу у доњи угао, док је шест минута касније ставио тачку на акцију Небојше Павловића и капитена Марка Јошића.

Слободњак је извео Стефан Кубуровић, а штопер Славољуб Лазаревић је ударцем главом потврдио да кола црвено-белих незаустављиво иду низбрдо – 0:3. Небојша Павловић је уздрмао пречку, али у наставку је успео да голом крунише добро издање, док је потпис испод убедљивог тријумфа ставио Жарко Кобиљски, нерешива енигма за одбрану домаћих, која на овој утакмици практично није ни постојала. Душан Медић, тренер Слоге, после утакмице, преузео је комплетну одговорност на себе и поднео оставку.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести