Војвођански дерби нерешен: Пролетер - ТСЦ 2:2

У војвођанском дербију након неизвесног меча до самог краја подела бодова Пролетер (Нови Сад) - ТСЦ (Бачка Паланка) 2:2 (1:1)
1
Фото: Dnevnik.rs

Кренули су домаћи фуриозно и већ у 4. минуту голом Немање Човића успели да дођу до предности. Искусни интернационалац је прецизним ударцем по земљи савладао Јоргића. Седам минута касније у казненом простору домаћих дуел Ерака и Николића судија Ивковић окарактерисао је за најстрожу казну. Сигуран са пеналтика био је Владимир Бранковић. И поред примљеног гола домаћи су нонстоп диктирали темпо, а шансу за ново вођство имао је Чоловић, а голман Јоргић био на висини задатка. Идеалну прилику прокоцкали су домаћи у 27. минуту, када је судија Ивковић овога пута показао на белу тачку, јер је у казненом простору оборен Андрејевић.

Међутим, ударац капитена Новаковића завршио је поред гола. Имала је екипа из Тополе након класичне контре Станчетића који је идеално упослио Ерака да дође до вођства, али је напад гостију слабо захватио лопту. На другој страни реванширао му се Слободан Новаковић. Идеално је у казнени простор лопту упутио Чоловић, Новаковић је са неколико метара шутирао, а голман Јоргић феноменалном интервенцијом скренуо лопту у корнер. И у наставку било је узбуђења пред голом Јоргића. Са само неколико метара Мирослављев је пребацио гол, а у следећем нападу капитен Новаковић припремио је шансу Чоловићу, који шутира преко пречке. Исти играч је из слободног ударца уздрмао пречку, а онда је у 64. минуту уследио хладан туш за навијаче и фудбалере Пролетера.

На одбијену лопту на тридесетак метара од гола натрчао је Владимир Силађи и дробкиком послао лопту под пречку истрчалог Весића. Чинило се у тим тренуцима да се домаћи неће опоравити од шока, али су ипак смогли снаге да изједначе. Искоса са леве стране Кочовић је упутио оштар центаршут, лопта је у казненом простору у руку погодила Бранковића, па је судија Ивковић по трећи пут показао на најстрожу казну. Сигуран са пеналтика био је Немања Човић за вредни бод у борби за највиши пласман.

М. Поповић

НОВИ САД: Стадион “Слана бара”, гледалаца 1000, судија: Ивковић (Лајковац). Стрелци: Човић у 4. и 89. (из пенала) за Пролетер, а Бранковић у 11. (из пенала) и Силађи у 64. минуту за ТСЦ. Жути картони: Пераловић (Пролетер), а Галић (ТСЦ).

ПРОЛЕТЕР: Весић 7, Илић 7 (Томовић 7), Кочовић 7, Андрејевић 7, Николић 7, Плавшић 7, Човић 8, Шћепановић 7 (Крстевски 7), Миросављев 7, Новаковић 7 (Пераловић 7), Чоловић 8.

ТСЦ: Јоргић 8, Свитић 7, Мезеи 7, Скопљак 7, Бранковић 7, Томановић 7, Силађи 8 (Давидов 7), Галић 7, Станчетић 7 (Бабић), Шинковић 7, Ерак 7 (Милићевић 7).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести