ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ Воша жели тријумф, Бачка макар бод

Анализа утакмице с Мачвом (1:1) показала је, по речима вд шефа стручног штаба Радована Кривокапића, да су фудбалери Војводине имали прави, жељени приступ, али ни то им није било довољно да се на крају радују.
FK Vojvodina FK Backa/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Са летошњег сусрета између Војводине и Бачке у Новом Саду

Примили су гол у 87. минуту, морали да се задовоље само бодом, па ће у преостала два дуела пред одлазак на зимску паузу ући са израженом намером да освоје свих шест бодова.

То, наравно, неће бити ни мало лако, јер у недељу гостују у Бачкој Паланци, док ће у последњем колу снаге одме­рити у градском дербију с екипом Пролетера. Ипак, атмосфера међу играчима је веома добра, тренирају од­лично и решени су да покушају да остваре зацртани циљ.

- Чека нас дуел с Бачком, екипом која игра слично као и наш претходни ривал - рекао је Кривокапић. - По том питању, дакле, неће бити неких новина у припреми сусрета, нити непознаница, јер знамо шта нас очекује. Размишљамо о првом следећем супарнику и посвећени смо нашој игри. Због тога сам сигуран да ће фудбалери  у дуел у Бачкој Паланци ући са истом вољом и агресивношћу као што је то било против Шапчана. Радује ме реакција тима после ремија с Мачвом, а спортски сектор и тренери дали су пуну подршку првотимцима да наставе у истом стилу. Покушаћемо да од првог мину­та нападнемо противника и да му на тај начин ставимо до знања да смо дошли по три бода.


Скупштина 21. децембра

Председник Скупштине ФК Војводина Драгољуб Самарџић заказао је ван­редну седницу највишег клупског тела за 21. децембар.

Она ће бити одржана у ФЦ „Вујадин Бошков”, с почетком у 18 часова.


Новосађани имају одређених проблема с картонима и по­вредама, па ће наступити без Винсента Езеа, који је акумулирао јавне опомене. Уз њега, на мање недаће с озледама пожалили су се Аранђел Стојковић и Милан Ђурић, али је повољна околност то што су се опоравили Дамир Зломислић и Даниел Граовац, који ће конкурисати за састав. Суботњи тренинг отклониће све дилеме, односно Кривокапић и сарадници биће начисто у погледу тога на кога могу да рачунају за дуел с Бачком.

- Верујем да ће играчи који добију прилику да заиграју искористити то на најбољи начин. Радује ме повратак у тим до недавно повређених фудбалера, па сам убеђен да ћемо играчки бити јачи у односу на утакмицу с Мачвом - верује Кривокапић.

Утакмица Бачка–Војводина игра се у недељу од 17 часова, на стадиону “Славко Малетин Вава”.

А. Предојевић

Бачкопаланчани спремни за окршај с цењеним ривалом из Новог Сада

Изгубили су фудбалери Бачке у прошлом првенственом колу утакмицу с Чукаричким с убедљивих 0:3.

Међутим, како тврди њихов шеф стручног штаба Драган Ђорђевић, тај скор није реално показао догађања на терену, јер су његови ученици играли веома добро до првог примљеног поготка. Уз то, били су лишени помоћи чак петорице стандардних првотимаца, што је, када се подвуче црта, тим одвело у пораз. Сада се припремају за дуел с Војводином на свом терену, решени да пруже максимум, прикажу жељу да изненаде противника и, што да не, освоје три бода који би им пуно значила у наставку првенства.

- Против Чукаричког су нам се поновиле неке ситуације и грешке из претходних утакмица, после којих је наш голман морао да вади лопту из мреже - рекао је тренер Ђорђевић. - Те недостатке мораћемо што пре да отклонимо уколико желимо да победнички завршимо утакмицу с Војводином. Пред нама је, свесни смо тога, веома озбиљан дуел против изузетно поштованог ривала, јер добро знамо шта и колико значи име новосадског клуба у српском фудбалу. Међутим, мораћемо да поносно изађемо на терен и пружимо игру која би могла да нам донесе бодове. Да се разумемо, сваки резултат осим пораза за нас би био добар, али желимо да тријумфујемо и верујем да ће играчи на делу то и да покажу у војвођанском дербију.

Рекосмо, чак петорица првотимаца нису због повреда могли да наступе у сусрету с Чукаричким.

- Најважније је то да се повређени Бјелош, Гаврић, Грабеж, Пантић и Радиновић осећају пуно боље и што постоје индиције да ћу на њих моћи да рачунам. Још увек је ровит Јовановић и, у договору с клупским лекаром, проценићемо да ли ће и он бити у конкуренцију за утакмицу. У сваком случају, сви они који буду на терену имаће обавезу да пруже игру достојну дреса Бачке и покушају да навијачима подаре разлог за радовање. Желимо да одиграмо дерби храбро и агресивно, без икаквих калкулација. Тако је у свакој утакмици, исто ће важити и у дуелу са Вошом, а да онда, у последњем јесењем колу, покушамо да исто учинимо и у Сурдулици - најавио је Драган Ђорђевић.

Интересовање за овај сусрет у Бачкој Паланци и околини је повећано, јер тамошњи љубитељи фудбала уважавају Војводину  као највећи најцењенији покрајински клуб, истворемено верујући да њихови љубимци имају квалитет и снагу да се с њим равноправно понесу и освоје и те како важне бодове.       

А. П. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести