ВОЈВОЂАНСКО ФИНАЛЕ у Бачкој Паланци: Победнички пехар мами обе екипе

БАЧКА ПАЛАНКА: На стадиону ОФК Бачке у Бачкој Паланци, данас од 17.30 часова, игра се финална утакмица Купа Фудбалског савеза Војводине, у којој ће снаге одмерити члан Прве новосадске лиге, тим ТСК–а из Темерина и војвођански српсколигаш Динамо 1945 из Панчева.
f
Фото: Ilustracija

Прошле године, да подсетимо, у финалу одиграном  на ГАТ Арени у Новом Саду, славила је екипа Нови Сад, која је у завршном сусрету савладала Хајдук из Дивоша, резултатом 1:0.

Што се данашњег дуела тиче, већ самим увидом у чињеницу да Панчевци наступају у много јачој конкуренцији, јасно је да је улога фаворита на њиховој страни, али је, исто тако, истина и то да су у купу изненађења могућа и релативно честа, што отвара могућност и Темеринцима да приреде једно од њих и подигну вредан трофеј.

Немања Ахчин, капитен Панчеваца, екипе која се налази на 12. месту на табели  Срспке лиге – Војводина,  признаје да је, барем на папиру, предност  на страни његове екипе, али и упозорава:

– У купу је свашта могуће, јер је у питању само једна утакмица, после које поправног нема – истакао је он. – Чињеница је да играмо у два ранга јачем такмичењу од Темеринаца, али то не значи да ћемо опуштено да уђемо у дуел. Имали смо прилику да погледамо један сусрет данашњег ривала и могли смо да се уверимо да је ТСК квалитетна екипа која зна шта хоће. Уз то, Темеринци немају пред собом никакав императив, док се за нас то не може рећи. Практично од почетка сезоне знали смо да можемо у Купу Војводине далеко да догурамо и жељена победа у Бачкој Паланци донела нам би нам одређену сатисфакцију после финансијски прилично тешке године у којој се нашао наш клуб. Верујем да ће атмосфера бити права, фудбалска и да ћемо на крају да подигнемо победнички пехар. 


Тренери о данашњим ривалима

Предраг Дивић, тренер који у протеклој полусезони води екипу Динама 1945, не бежи од улоге фаворита која је на страни тима из Панчева.

– Слободно могу да кажем да у нашем клубу влада еуфорија због могућности да подигнемо победнички пехар у Купу ФС Војводине и тим успехом на леп начин обележимо пролећни део сезоне – рекао је Дивић. – Имао сам могућност да видим данашњег ривала на делу и уверио сам се да ТСК има симпатичан састав, с неколицином веома добрих појединаца. Ипак, верујем да ћемо да потврдимо рејтинг и освојимо пехар. Осим Алексе Николића који је повређен, моћи ћу да рачунам на све играче, што нас додатно испуњава оптимизмом.

Први стручњак Темеринаца Михајло Козомора, верује да његов тим може да изненади фаворизоване Панчевце.

– Играмо на неутралном терену у Бачкој Паланци, уз нас ће бити и наши навијачи, па прижељкујем да остваримо историјски резултат за наш клуб и подигнемо победнички пехар – јасан је био Козомора. – Свесни смо да је фаворит тим из Панчева, али игра се једна утакмица и у њој ћемо настојати да искористимо евентуалне прилике које нам се буду указале. Бићемо комплетни, има нас доста и то продубљује мој и оптимизам момака које предводим. Без обзира на то што су Панчевци два ранга изнад нас, уложићемо максимум залагања и борбености и покушати да се на крају радујемо.


Капитен Тамаш Варга, предводник Темеринаца, који су тренутно водећи тим на табели Прве новосадске лиге, с нестрпљењем дочекује сусрет у Бачкој Паланци.

– Како наш тренер уме да каже, фудбал се не игра на паиру, већ на терену – нагласио је Варга. – Сигурно је да је улога фаворита припада екипи из Панчева, али је јасно и то да ћемо данас да пружимо све од себе како бисмо били бољи барем за гол. Иако се тренутно налазимо у напорној серији првенствених и куп дуела, имамо довољан фонд квалитетних играча и можемо да ротирамо на свакој позицији, па верујем у то да ће данас неко да одскочи и голом допринесе нашој радости. Очекујем добру утакмицу, спремни смо за битку и, искрено, очекујем лепе вести за све оне који воле ТСК.

Улаз на стадион ОФК Бачке биће бесплатан и очекују се добар фудбал и лепа посета , односно амбијент какав и приличи финалној утакмици Купа ФС Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести