Војводина ремизирала са Радником (0:0), Вождовац бољи од Бачке (2:0)

НОВИ САД: Фудбалери Радника из Сурдулице однели су велики бод са Карађорђа пошто су ремизирали са домаћом Војводином (0:0) у 17. колу Суперлиге Србије. Бачка је била лошија од Вождовца који је славио са 2:0.
Ilustracija,vojvodina radnicki, jgrlic
Фото: Ilustracija, J. Грлић

У не превише занимљивој утакмици, Војводина није успела да освоји три бода на које је рачунала. С друге стране, Радник је остварио оно што је и желео, а то је макар једанбод на гостовању у Новом Саду.

Пред сам крај утакмице поново је Радник имао добру шансу, најбољу у овом полувремену. У 88. минуту Радовић, који је у првом полувремену погодио пречку, маказицама је преко главе шутирао ка голу Роцкова, али је лопта отишла преко гола.

На 14 минута до краја утакмице уз незанимљиву игру и домаћих и гостујућих играча, нема назнаке да би могло доћи до промене резултата. Све се дешава на центру терена, а ретки су покушаји када играча оба тима крену према голу противника.

До 20. минута другог дела утакмице, Војводина није имала ниједну шансу, док је Радник три пута припретио, али ти покушаји нису били озбиљни како би угрозили гол Емила Роцкова.

На почетку другог полувремена, први су шансу имали играчи Радника. Лопта је убачена у шеснаестерац Војводине, али је Роцков стигао до ње пре нападача Радника.

До краја првог полувремена није било већих прилика, нити интересантнијих ситуација. Треба поменути да је Кјеремех из Радника добио жути картон због симулирања прекршаја у шеснасетерцу Војводине. Неколико минута касније, у 33. минуту, Кјеремех је морао да напусти терен због повреде.

Пред сам крај првих 45. минута и Јованчић је добио жути картон, због оштрог старта. Играчи Радника извели су слободан ударац, али је лопта отишла неколико сантиметара од стативе гола Емила Роцкова.

У првих 25 минута било је неколико шанси на обе стране, а најистакнутију имали су играчи Радника, односно Радовић који је у 17. минуту погодио пречку. И Војводина је имала своје прилике. Шест пута тукли су на гол Чанчаревића, од тога три пута у оквир гола, но голман Радника био је сигуран, па промене резултата још увек нема.

На трибинама стадиона Карађорђе окупило се тек неколико стотина највернијих навијача Војводине.

Бодови из овог меча су важни за оба тима. Војводини да одржи корак са водећим двојцем, док су Раднику битни како би се одржали у средини табеле.

Након ове утакмице Војводина је је пала на четврто  место на табели пошто је Вождовац победом над Бачком скочио на треће место на табели. Радник је задржао девето место са 22. бодом.


На осталим мечевима:

Црвена звезда  - Рад 6:1

Напредак - Чукарички  1:2

Вождовац - Бачка 2:0


Ово је прва утакмица Војводине после двонедељне паузе током које је одиграла неколико припремних пријатељских утакмица, а како је рекао заменик тренера Воше Зоран Грујић, стручни штаб је протекло време искористио како би екипу добро припремио баш за овај меч.

Подсетимо да су у јулу месецу Новосађани резултатски више него убедљиво славили у Сурдулици (4:0).

В. Р. Д.

Састави:

Војводина:

01 Емил Роцков (г), 03 Младен Деветак, 10 Дамир Којашевић, 14 Иван Лакићевић, 17 Александар Месаровић, 18 Немања Суботић, 20 Никола Антић, 28 Лука Вујановић, 29 Душан Јованчић, 33 Ранко Веселиновић, 99 Стефан Михајловић

Радник:

02 Синиша Младеновић,  05 Филип Ивановић, 10 Францис Кјеремех, 11 Никола Радовић, 15 Александар Гојковић, 7 Братислав Пејчић, 21 Никола Жакула, 22 Огњен Чанчаревић (Г), 23 Душан Мићић, 26 Александар Танасин, 27 Игор Златановић

Главни судија меча је Срђан Јовановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести