ВОЈВОДИНА ГОСТУЈЕ НАПРЕТКУ Нема спуштених глава, победа једини циљ

НОВИ САД: Прописно је четврти везани пораз овог пролећа, доживљен у среду увече на “Карађорђу” од екипе Спартака (1:2), уздрмао играче, али и навијаче Војводине.
Vojvodina Napredak J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Баш на дан када је клуб прослављао 105. рођендан, уместо да великом жељом, храброшћу и знањем стигну до тријумфа, црвено-бели су доживели још један неуспех. Он је допринео томе да је сада веома јасно испољена сумња јавности да могу да стигну до плеј-офа, односно да су, ако се у обзир узме распоред у преосталих пет кола првенства, много ближи борби за опстанак у плеј-ауту.

Прилику да разувере скептике, црвено-бели ће имати данас у Крушевцу, пошто у сусрету 26. кола Суперлиге играју са такође проблемима опхрваним тимом Напретка.

- Желим да се захвалим на подршци коју сам током преходних дана добио од бивших саиграча, али и верних навијача Војводине из Сремске Каменице, од Старе гарде, Сектора 6, као и са наше северне трибине - пре него што се посветио најави данашњег сусрета, истакао је шеф стручног штаба Воше Радован Кривокапић. - Све то ми даје додатну снагу да наставим даље, упркос тешким тренуцима кроз које екипа пролази. Било ми је пуно срце када сам све побројане видео на трибинама пред почетак утакмице са Спартаком, али сам, дан касније, осетио велику празнину јер нисмо успели да их обрадујемо победом и изгубили смо баш на дан када смо прослављали рођендан. Због тога, сви заједно имамо велики дуг према навијачима и покушаћемо, ако је то икако могуће, да их обрадујемо победом у Крушевцу.


Могућа нова (стара) лица у тиму

Наговестио је тренер Кривокапић да ће бити промена у екипи за утакмицу с Напретком и да ће за тим у њој конкурисати и неки нови (стари) првотимци којих овог пролећа није било у комбинацији за састав. Још увек није познато која ће постава новосадских црвено-белих истрчати на терен у Крушевцу, али је кристално јасно да ће сваки од играча имати обавезу да пружи тренутни максимум.


И Крушевљани, на челу са искусним стручњаком Милорадом Косановићем, овог пролећа имају велике проблеме.У четири одиграна сусрета успели су да освоје само бод у дуелу са Спартаком код куће, а поражени су од Вождовца, Динама и Чукаричког.

- Постао је стереотип када кажем да нас чека тежак задатак. Снага Напретка је у томе што има на клупи искусног тренера од којег пуно тога могу играчи да науче. Уз Косановића, издвојио бих у редовима нашег домаћина и бившег играча Војводине Енвера Аливодића, који је најискуснији фудбалер и покретач тима из Крушевца. Не знам у каквом је он здравственом стању и да ли ће моћи да заигра, а уколико се то буде догодило, мораћемо да му посветимо посебну пажњу. Напредак је, као и ми, у великој кризи, нема очекиване резултате и не игра добро, па ћемо покушати то да искористимо.

Новосађани ће моћи да рачунају на све играче, па ће, упркос серији неуспеха, по тврдњи младог стручњака, ићи по сва три бода у дуелу са “чарапанима”.

- Рекао сам нашим играчима да немају право да спуштају главе, већ да треба да сложно крену даље. Живот и фудбал су такви, сурови и окрутни и треба се борити. Понављам, нећу да одустанем, нити да се кријем иза било кога, јер сам борац. Не желим да се осврћем на оно што је било и прошло, иако треба скренути пажњу играчима на све што није ваљало. У добру је лако бити добар, а на муци се познају јунаци и зато ћемо покушати да се из Крушвца вратимо са сва три бода - додао је Радован Кривокапић.

Утакмица на стадиону Младост почиње сутра у 17 часова.

А. Предојевић

Иницијатива за спас ФК Војводина

Навијачи ФК Војводина обратили су се јавности како би изразили забринутост због стања у клубу, односно “свега оног што се дешава од како је актуелна управа преузела руковођење”.

“Опште је уверење да  се клуб води недомаћински. Стиче се утисак да они који га воде као да не желе да остану у њему. Непрофесионализам који показују, а који се препознаје на свим нивоима, иритира здрав разум. Обећања која смо слушали задњих годину и по дана, не само да су изневерена, него су показала колико су људи који воде клуб далеко од оног што се од њих очекивало. Управа је показала потпуни аматеризам, несналажење ни у једној од улога које су им поверене (...). Навијачи, симпатизери и поклоници ФК Војводина се оправдано прибојавају да је финансијска стабилност толико угрожена да прети не само стечај, него и стварно гашење клуба са 105-годишњом традицијом. С правом се питамо шта се заправо дешава са финансијама клуба и зашто је текући рачун углавном блокиран?(...) Чланови управе у прошлости су показивали наклоност према другим клубовима, али смо веровали да су их традиција и величина ФК Војводина привукли да се прихвате тако одговорне и часне функције. Показали су ипак да не само да не воле наш клуб, него се понашају као да имају за циљ његово систематско уништавање (...). Посебан страх је присутан јер се наставком овакве праксе може довести у питање подршка коју ФК Војводина има од Града Новог Сада и од генералног спонзора Србијагаса, за које верујемо да су најзаслужнији што се славно име ФК Војводина није прецртало са списка најзначајнијих институција које има Република Србија и Нови Сад. Због свега изнетог смо покренули иницијативу и прикупили довољан број потписа чланова Скупштине ФК Војводина, да се сазове ванредна седница Скупштине, како би се преиспитао легитимитет ове управе, директора које су изабрали, сваког одбора који су формирали, па и легитимитет председника Клуба” - каже се у тексту, који су потписали Уједињени навијачи ФК Војводина, уз податак да је иницијатива за одржавање ванредне Скупштине предата данас у просторијама клуба.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести