Војводина гостује у Шапцу где јој је домаћин тим Мачве

Још само три кола остала су до завршетка овогодишње сезоне у у фудбалској Суперлиги Србије.
Dejan Zukic
Фото: Дејан Зукић, фото: Ј. Грлић

Што се поретка у врху табеле тиче, Црвена звезда је већ оверила титулу првака, Партизан је вицешампион, а  непознаница  је ко ће освојити треће, а ко четврто место. Битку за трећу позицију воде Чукарички и Војводина и она је за оба тима важна у борби за престиж, пошто  су обе екипе овериле пласман у квалификације за новоустановљени европски Куп конференције. Новосађани данас гостују у Шапцу, где ће им домаћин бити тим Мачве која је  већ испала, а црвено-бели из Српске Атине желе да се, освајањем сва три бода, приближе освајању трећег места. За очекивати је да ће тренер Војводине Ненад Лалатовић, баш као и у минулој утакмици с Радничким из Ниша, поново прилику да укаже млађим играчима, међу којима су и голман Немања Тороман (20), односно Владимир Милетић (18).


Могућа црвено-бела постава

Пошто је тренер Воше Ненад Лалатовић најавио да ће до краја првенства млади играчи чешће да добијају прилику, могуће је да Новосађани у сусрету с Мачвом истрче у следећој постави: Тороман – Стојковић, Максимовић, Ковачевић, Деветак – Милетић, Топић – Новевски, Зукић, В. Симић – Мркаић.


- Иако је екипа Мачве већ испала из елитног ранга такмичења, сигурно је да ће данас да покуша да нас изненади – свестан је Тороман. – Ипак, без сумње је то да ми желимо да се победом вратимо на треће место, јер га заслужујемо и уложићемо максимум напора да у томе успемо.

У сличном правцу размишља и Владимир Милетић, који је додао то да ће тренер Лалатовић и његов стручни штаб тек пред утакмицу у Шапцу да одреде стартну поставу.

- На нама, млађима, је да радимо најбоље што умемо и да се максимално залажемо, а на шефу је то да процени то којих 11 играча ће да почну утакмицу – нагласио је овај млади везни фудбалер, који је против Нишлија приказао веома добру игру. – Ми смо му на располагању, надамо се новој шанси да покажемо све што умемо, али је најважније то да они момци који се нађу на терену одиграју добро и да Војводини донесу жељену победу.

Поред Торомана и Милетића, вероватно је да ће у Шапцу поново да заиграју и Новевски, као и искуснији „млади новосадски лавови“ Зукић, Топић и Деветак. Тренер Лалатовић неће ни данас моћи да рачуна на Ђорђа Ђурића, који одрађује казну због црвеног картона којег је добио у дуелу с Црвеном звездом. Под знаком питања је и евентуални наступ Николе Дринчића, као и штопера Славка Бралића, који имају мање здравствене проблеме, док се млади десни бек Марко Бјековић опоравља од корона вируса, али, по речима др Борка Вукосава, још увек се неће наћи у конкуренцији за екипу.

Утакмица Мачва – Војводина почиње у 14.30 часова, уз пренос на каналу Новосадске ТВ, а биће и део мултипреноса на првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести