Војводина и Чукарички играју утакмицу без резултатског значаја

Војводина је пропустила прилику да се пласира у европска такмичења и последње две утакмице у Суперлиги Србије њени играчи моћи ће да одиграју без притиска.
1
Фото: Ј. Грлић

Времена за анализу оног што су показали током првенства биће довољно када се оно буде завршило, а Новосађани имају обавезу према традицији и богатој историји самог клуба, навијачима, али, у крајњој линији, и према себи самима, да у дуелима с Чукаричким и ТСЦ–ом буду озбиљни, професионални и прави спортисти и да пруже тренутни максимум.

Сутра ће “стара дама” да одигра утакмицу с Чукаричким, који је давно обезбедио треће место и у наредној сезони наступиће у квалификацијама за Лигу конференција. Биће то прилика да тим Драгана Радојичића прикаже добру партију, али ће и сам тренер Војводине моћи да пружи шансу свим играчима који су током првенства имали мању минутажу. 

– Пред нама је утакмица без такмичарског значаја, како за нас, тако и за Чукарички – истакао је Радојичић. – Имамо обавезу да изађемо на терен решени да остваримо што бољи резултат и да се боримо за дрес и грб клуба до последњег секунда. Желимо да остваримо добар резултат и надам се да ћемо избећи велики број грешака које смо чинили током сезоне, што нас је и стајало изостанка пласмана у Европу. Не желим за то да кривим ниједног играча и остаје нам да преостале две утакмице одрадимо професионално. Тако ће и да буде догод сам ја тренер.

Шеф стручног штаба новосадских црвено–белих најавио је да ће за дуел с “брђанима” да направи већи број промена у екипи, самим тим и на голу.

– Већу минутажу добиће бонус играчи, који су, додуше, и до сада имали прилику да играју, а сада желимо да видимо на кога можемо да рачунамо у будућности. Што се голмана тиче, ствари треба да иду неким редом и, уколико се опорави, планирам шансу да пружим Пушкићу. То је нека моја намера, ли видећемо још до почетка утакмице.


Бесплатан улаз

За овосезонски опроштај од навијача, улаз на трибине стадиона “Карађорђе” биће бесплатан. Сви гледаоци који желе да уживо прате сутрашњу утакмицу, сат времена пред њен почетак моћи ће да преузму бесплатне улазнице на благајнама стадиона.


Радојичић тврди да је, упркос лошим резултатима, тим који води показао да поседује квалитет, да жели да игра нападачки и, како је додао,  то се неће променити ни у дуелу с екипом с Бановог брда.

– Квалитет игре, по мени, није био споран ни када нисмо остваривали жељене резултате, али смо лако пуцали и примали голове. Очекујем да момци, као и до сада, покажу дисциплину и озбиљности и ту немамо много тога да променимо – поручио је Радојичић.

Иако није лако предвидети стартну поставу Војводине, она би могла овако да изгледа: Пушкић (Роцков), Бјековић, Јеличић, Ковачевић, Деветак, Топић, Милетић, Кабић, Зукић, Нешковић, Вукчевић. Утакмица Војводина – Чукарички на стадиону “Карађорђе” почиње у 16.30 часова, уз ТВ пренос на првом премијум канала Арена спорта.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести