Војводина из Бачког Градишта домаћин традиционалног турнира

Лепа традиција се наставља, Војводина организује 12. летњи турнир у свом Бачком Градишту. Гости ће им бити Бачка 1923 из Ђурђева, Младост из Турије и Препород из Новог Жедника.
Svi su orni za turnir čiji su domaćini
Фото: В. Јанков

– Одржавамо традицију и уочи почетка првенствене сезоне организујемо турнир који служи да клубови провере форму. Да смо били добри домаћини потврђује и податак да смо до сада само једанпут тријумфовали, што не значи да се овога пута нећемо ухватити у коштац са ривалима и покушати да стигнемо до трофеја – вели председник Војводине Горан Кудрић и додаје. – Турнир је из два разлога посебан, лане се играо без публике, а сада љубитељи фудбала имају прилику да присуствују утакмицама. Чак је и пожељно, јер турнир има хуманитарни карактер, пошто ће се приход од улазница и добровољног прилога усмерити за лечење тринаестогодишњег сусељана Алексе Продановића, који је у марту задобио тешке повреде у саобраћајној несрећи.

Јуће су се састали Војводина ки Бачка и Младост и  Препород,а данас се играју мечеви за пласман од 16.30 сати.

– Задовољан сам како теку припреме. Играчи су максимално посвећеи раду, на контролним утакмицама почињемо да личимо на оно што кроз тренинге увежбавамо. Уз то, нема повређених, што значи да ћемо на располагању имати све играче током турнира и, мада није примарно, било би лепо да победимо и најавимо успешну сезону –рекао  је тренер Воше Ото Барта.

Градиштанци су до сада одиграли шест утакмица, четири пута су победили и по једанпут играли нерешено и изгубили, уз гол разлику 17:10. За сада у ефикасности предњачи Љубомир Живановић са четири гола, једанпут мање у листу стрелаца уписао се Александар Проданов, по два гола постигли су Давор Јелић, Ненад Кудрић и Симоновић, а по један Мартин Јелић Хуберт Лукач, Миодраг Пеленгић и Стјепановић.

После турнира, Војводина ће се 4. августа састати са Бечејом и 8. августа имаће генералку против Козаре из Банатског Великог Села.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести