Војводина изгубила од Бечеја у тренинг утакмици

Комбиновани тим Војводине угостио је екипу новог прволигаша Бечеја. У борбеној и динамичној утакмици, у којој је циљ тренера био да провере ниво физичке припремљености играча, славили су на крају гости.
vosa becej 1
Фото: Dnevnik.rs

Гол одлуке, буквално с истеком последњег минута, постигао је Васин.  Бечејци су у првих 45. минута имали више прилика, а оно чиме је тренер Новосађана Александар Веселиновић био задовољан, јесте однос играча према сусрету, ниво залагања, али и чињеница да су у овој утакмици премијеру у црвено-белом дресу имала двојица момака који су у току протеклих дана стигли у Нови Сад. Реч је о штоперу Данијелу Граовцу, а онда и о левом беку, Грку Дијамантису Хухумису. Обојица су показала да је реч о интересантним фудбалерима, од којих би црвено-бели могли да имају велику корист у наредној сезони.

Више прилика имали су гости са Тисе, али је млади голман Воше Вукаших Пилиповић обележио први део игре. Одбранио је ударце два пута Цвијићу и Ковачевићу, а онда је у 43. минуту Нешковић прецизно шутирао са 16 метара после продора Мандића и довео Војводину у вођство од 1:0. Пре тога могао је домаћин да поведе и у 18. минуту, када је Никола Гајић извео одлично соло акцију и ударцем са неких десетак метара погодио стативу, а одбијену лопту Милош Зличић није успео да убаци у мрежу. И таман када смо помислили да ће се прво полувреме завршити вођством домаћих, у 45. минуту одлично су комбиновали Цвијић и Ковачевић, а овај други донео је изједначење.

У наставку је игра била мирнија, тренер Веселиновић шансу је пружио младићима пониклим у школи Војводине, а најбољу прилику после центаршута Хухумиса пропустио да реализује Милош Зличић. У самом финишу најпре је Гладић одлично истрчао после паса Миркова, али је голман Радовић био на месту, да би онда уследио корнер с леве стране за Бечејце и победнички гол Васина.

„Циљ нам је био да већу минутажу добију момци који то до сада нису имали“, рекао је Александар Веселиновић.

„Драго ми је што је утакмица завршило чак девет момака пониклих у нашој школи и убудуће ће увести ту праксу да преко недеље простор добију управо ти млади фудбалери. Сада имамо јаснију слику о томе на кога можемо да рачунамо у новој сезони, а крајем недеље одлучуићемо ко ће и где отићи на позајмице.“        

А. Предојевић

Војводина-Бечеј 1:2 (1:1)

ВЕТЕРНИК: Игралиште у ФЦ „Вујадин Бошков”, гледалаца 300, судија: Матић (Нови Сад), стрелци: Јашковић у 43. за Војводину, а Ковачевић у 45. и Васин у 90. минуту за Бечеј.

ВОЈВОДИНА: Пилиповић, Мандић, Деветак, Граовац, Саничанин, Мирков, Нешковић, Суботић, Пантелић, М. Зличић, Гајић. Играли су још: Станић, Владић, Јеличић, Хухумис, Митровић, Јаковљевић, Бјековић, Тегелтија, Ђуришић.

БЕЧЕЈ: Живков, Радић, М. Јелић, Томчић, Станојев, Дражић, Рахић, Ковачевић, Грујић, Цвијић, Воргучин. Играли су још: Радовић, Унгар, Татић, Ћулум, Секулић, Дабижљевић, Васин, Дујић, Караћ, Б. Јелић, Кнежевић, Бабић, Савин.

Данас с Катаром

Првотимци Војводине данас имају генералну пробу пред старт нове сезоне у Суперлиги Србије. Ривал црвено-белима биће екипа Катара из истоимене државе, а сусрет се игра на стадиону Карађорђе. Тренер Веселиновић, претпоставка је, жели да испроба тактичке варијанте пред првенствену утакмицу са екипом Младости из Лучана која је на програму у петак, 20. јула. Овим сусретом биће отворена нова сезона, па због тога тренер Новосађана жели да се дуел са Катаром одигра без присуства публике.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести