Војводина јача за Огњена Ђуричина и Дарка Бједова

Војводина је од јуче јача за двојицу квалитетних нападача – Огњена Ђуричина и Дарка Бједова.
Darko-Bjedov-i-Ognjen-Đuričin
Фото: Дарко Бједов и Огњен Ђуричин, фото: ФК Војводина

У клубу верују да ће њих двојица и те како повећати ефикасност и допринети да се стигне до постављеног и жељеног циља, да се идуће сезоне изађе на европску сцену. У самом финишу прелазног рока доскорашњи играч суботичког Спартака Огњен Ђуричин потисао је трогодишњи уговор с Војводином. Од хитрог Новобечејца се пре свега очекује да појача офанзивна својства тима, јер је показао да уме да асистира и постиже голове, а употребљив је на више позиција.

„Желим да се наметнем стручном штабу и изборим се за место у тиму. Могу да играм на крилној позицији, или иза једног или двојице најистуренијих играча у тиму. Не правим разлику и играм оно што се од мене тражи, али рецимо да се за нијансу пријатније осећам  на месту иза нападача“, каже Огњен Ђуричин.

Овај момак ће за неколико дана напунити 23 година, а његов фудбалски пут је за последњих годину и по дана врло брзо ишао узлазном путањом. Почео је као дечак у Јединству из Новог Бечеја, где је са 16 година дебитовао за први тим. Следећа станица била је Сента, после ње Земун, па шведски Амал. Уследио је повратк у Србију, у екипу Бечеја, одакле је прошле зиме стигао у Спартак. Само полусезона у дресу суботичких „голубова“ , прожета асистенцијама и головима, била је довољна да покаже потенцијал и скрене пажњу на себе. Желели су га новосадски црвено – бели од почетка прелазног рока, али преговори су били све само не лаки. На крају је Ђуричин завршио у дресу Воше.


Воша гостује у Букурешту

Војводина је добила позив од Динама из Букурешта да у време прве репрезентативне паузе за наступе у Лиги нација буде његов гост. Воша ће у главном граду Румуније бити 7. и 8 септембра и одиграти утакмицу са Динамом.


„Драго ми је да сам напокон у Војводини. Сви у клубу су ме одлично примили и први утисци су одлични. Ту је и мој доскорашњи саиграч из Спартака Аранђел Стојковић. Мислим да Војводина има потенцијал да на крају првенства буде међу четири најбоље пласиране екипе и пласира се у квалификације за европска такмичења“, каже хитроноги нападач.

Огњен потиче из спортке породице, те има прави фудбалски педигре. Отац му је у младости играо фудбал, а деда Стеван Ђуричин је седамдесетих година прошлог века жарио и палио у дресу зрењанинског Пролетера, те је једне сезоне проглашен за најбољег играча западне групе Друге лиге. Дочекао је легендарни Стева, срећом, да његов унук ступи на велику сцену и да има лепу прилику да га надмаши.

Оштријем шпицу  требао би да допринесе и Дарко Бједов, 191 центиметар високи центарфор, рођен пре 29 година у Книну. У каријери је променуио доста клубова (београдски Раднички, обреновачки Раднички, Чукарички, Тимок, Инђија...) да би заблистао у дресу ивањичког Јавора, што му је 2017. донело трансфер у белгијски Гент. На полусезони позајмљен је екипи Рада, где је пружао солидне партије и постигао четири гола на 14 утакмица. Висок и снажан, искусан, треба би да се избори  за место у самом шпицу напада Војводине, те да допринесе већим офанзивним могућностима екипе. 

До краја прелазног рока (петак, 31. август), Војводина ће пробати да доведе Драгољуба Срнића, а на излазним вратима из клуба је Лазар Зличић, који чека папире за одлазак у Холандију.  

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести