Војводина на „Карађорђу” дочекује нишки Раднички (16)

Фудбалери Војводине  настављају трку за бодове у Суперлиги, на стадиону “Карађорђе” ривал ће им данас бити екипа Радничког из Ниша. Тренер Ненад Лалатовић истакао је да ће овај сусрет представљати лепу прилику за млађе играче да покажу шта знају.
Dejan Zukic
Фото: Ј. Грлић

Новосађани су одавно изборили европску визу, па ова утакмица за њих неће имати такмичарски значај, осим борбе за престиж. Нишлије су, међутим, дошле у ситуацију да се грчевито боре за опстанак, па ће дуел с црвено-белима за њих бити изузетно битан.

– С једне стране за нас ће ово бити тешка утакмица, јер нам, у резултатском смислу, ништа не доноси, нити може да нам нешто одузме – казао је Лалатовић. -  Играћемо растерећено, а у случајевима када играчи немају притисак умеју да пруже најбоље партије. Сигурно је да ћемо да идемо на победу и у овој утакмици, иако смо већ изборили пласман међу прва четири тима и обезбедили Европу. Није ми лако да проценим да ли је то добро или није, јер, ипак, више волим када је све напето до самог краја и када за екипу коју водим нема простора за опуштање.

Тренер је похвалио своје ученике, за које је још једном нагласио да су најзаслужнији за успехе и резултате у протекле две сезоне. Он је потврдио да ће шансу против Радничког добити неки млађи играчи, а посебно је истакао Владимира Милетића, члана омладинског тима.

– Имамо неколико повређених и уморних играча, одсутан ће бити Славко Бралић, док Марко Бјековић има корону. На овој утакмици моћи ћу шансу да дам Новевском и Милетићу и још неким млађим играчима. Почећемо и са стандардним играчима, попут Стојковића, Максимовића, Деветка, ту ће бити и Симић, Зукић, Топић, Мркаић, али морамо да дамо прилику млађем нараштају, да клуб може да види на кога може да рачуна у следећој сезони. Биће то прилика да се види да ли је, рецимо, Милетић за Војводину одмах, или ће морати да оде негде на позајмицу. Игра феноменално у Омладинској лиги и пред њим је велика каријера. Топић је већ показао да ће бити сјајан играч и сигуран сам да ће, уз Зукића, бити најтраженији члан Војводине.

Лалатовић се осврнуо и на борбу за треће место с екипом Чукаричког.

– Можда сам их мало изнервирао јер сам рекао да ћемо сигурно бити трећи, али управа Чукаричког је одлучила да дуплира премије својим играчима ако буду испред нас, што је за сваку похвалу. Не бих. искрено, имао ништа против ни да заиста буду трећи, ако им је толико стало. Ми смо наше циљеве достигли  пласманом у Европу - закључио је Лалатовић.

Утакмица Војводина - Раднички почиње у 16 часова, уз пренос на Новосадској ТВ и биће део мултипреноса на првом програму ТВ Арена спорт.

        А. Предојевић

Могући састав

Војводина би могла да се појави са следећом стартном поставом: Н. Симић - Стојковић, Максимовић, Ковачевић, Деветак, - Топић, Милетић - Новевски, Зукић, В. Симић - Мркаић.

Утакмицу ће судити Павле Томић из Београда, а помагаће му суграђани Милош Мишкељин и Мирољуб Петковић. Четврти арбитар биће Ђорђе Максимовић из Иниђије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести