Војводина одиграла прву тренинг утакмицу у Турској

Прву проверу на припремама у Турској фудбалери Војводине одиграли су са чланом руске Премијер лиге, екипом Нижњег Новгорода.
ФК Војводина/Екипа Војводина која је јуче почела меч
Фото: ФК Војводина/Екипа Војводина која је јуче почела меч

Била је то прилика за шефа стручног штаба Новосађана Славољуба Ђорђевића да шансу пружи већем броју играча, а већ у стартној постави црвено-белих места се нашло за тројицу придошлица – голмана Роцкова, Лазаревића и Вукчевића. Иако су пружили солидну игру у првих 45 минута, црвено-бели нису успели да у истом стилу наставе утакмицу, па су, највише захваљујући сопственим грешкама, претрпели пораз.

У 14. минуту сјајно је Војводина извела контранапад, Нешковић се изборио за позицију и шутирао, али је голман руске екипе Нигматулин успео крајњом муком да заштити своју мрежу. У 21. минуту одлично је по десној страни пробио Вукадиновић и упутио оштру лопту пред гол ривала, али тамо није било никог да је спроведе у мрежу.Већ у следећем атаку наше екипе, центрирао је Човић, међутим ни тада није било нападача који би је сместио у гол. На другој страни прилику је имао нападач Сулејманов, али је његов ударац отишао замало крај десне стативе гола новосадске екипе. Утакмица је протицала у знаку динамичне и занимљиве игре и било је очигледно да су се играчи обе екипе ужелели фудбала. Међутим, средином првог дела игре иницијативу су преузели фудбалери из Русије, па је у неколико наврата одбрана Новосађана била на искушењима. Ипак, у 37. минуту у шанси је поново био Вукадиновић, али је његов ударац завршио високо преко пречке, па се на велики одмор без голова.

У наставку су у екипи Војводине на терену остали само голман Роцков и Јеличић, прилику је добило девет нових играча, док је код руске екипе једино извршена измена на голу. У 56. минуту погрешио је Милетић и лопту додао у ноге искусном Сулејманову, који је поклон прихватио и лако савладао Роцкова, за вођство Нижњег од 1:0. У 58. минуту уследила је нова грешка дефанзиваца Новосађана, Канађанин Енин је шутирао с 18 метара, али је овог пута голман Војводине био на месту. Међутим, само минут касније и после још једног пропуста у одбрани црвено-белих, Сулејманов је упослио Енина, а тамнопути фудбалер је снажним ударцем под пречку повисио резултат на 2:0.


Реми омладинаца Воше с Русима

Омладинци У21 Војводине ремизирали су са руском Локомотивом из Москве (0:0) у Анталији. Омладинци Војводине су боље и агресивније ушли у утакмицу, па су од самог старта пренели тежиште игре пред гол ривала, а прву озбиљну прилику су имали у 16. минуту. Тада је, након корнера, с пет метара шутирао Абаyија, али је лопта на гол-линији погодила неког од фудбалера Локомотиве.

Како је утакмица одмицала, Руси су полако успостављали равнотежу, а почетком другог полувремена чак и имали нешто већи посед лопте. Међутим, омладинци из Новог Сада нису посустајали и борбеном игром су успели да парирају ривалу, а у 86. минуту су могли да стигну и до победе. Тада је Гагић упутио ударац главом, а лопта је прошла неколико сантиметара поред стативе.

Војводина је наступила у следећем саставу: Богуновић (Борак), Поповић, Миланов (Тркуља), Гагић (Тањга), Мајсторовић (Трнинић), Николић, Пауновић (Станојевић), Абаџија, Ивановић (Пауновић), Абрамушић (Гагић), Милошевић (Апостоловски).


Веома несигурно деловали су у наставку играчи из Новог Сада, посебно при предаји лопте, у којој су чинили бројне грешке, што је њихов ривал, пре свих Тимур Сулејманов, умео да искористи и казни. Тренер Ђорђевић тражио је пресинг на дефанзивни ред Нижњег, али је тим из Русије с тим излазио доста лако на крај. Прилику да смањи резултат имао је на истеку 80. минута Вељко Симић, али није у томе успео, па је победа припала тиму из града побратима Новог Сада – Нижњем Новгороду.

А. Предојевић

ВојводинаНижњи Новгород 0:2 (0:0)

БЕЛЕК: Терен у СЦ „Сусеси“, гледалаца: 50, судија: Зјелински (Пољска). Стрелци: Сулејманов у 56. и Енин у 59. минуту за Нижњи Новгород. Жути картон: Копитовић (Војводина), а Кечкеш (Нижњи Новгород).

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић, Максимовић, Топић, Вукадиновић, Човић, Нешковић, Вукчевић. Играли су још: Пушкић, Новевски, Јеленковић, Копитовић, Деветак, Буснић, Милетић, В. Симић, Зукић, Кабић, Матић.

НИЖЊИ НОВГОРОД: Нигматулин, Какоев, Кечкеш, Косарев, Калнски, Ткачук, Козлов, Карасов, Енин, Горбунов, Сулејманов. Играли су још: Анисимов, Бумаљ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести