ВОЈВОДИНА ОСТАЈЕ БЕЗ ТРЕНЕРА Ранко Поповић прихватио понуду из Јапана која се не одбија

Тренер Војводине Ранко Поповић (56) имаће у среду последњи сусрет са новинарима у улози шефа Вошиног стручног штаба. На конференцији у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику најавиће сутрашње гостовање код Вождовца у Београду, у оквиру деветог суперлигашког кола.
ranko popovic
Фото: Youtube screenshot/ LALIGA Hypermotion

Истовремено, озваничиће информацију коју је донео Дневник да ће то бити и његов опроштај од клуба на чијем је челу струке био од 13. августа и гостовања код Напретка у Крушевцу и освојеног првог првенственог бода у сезони (0:0). Каријеру наставља у Јапану, у клубу вишеструког јапанског шампиона Кашими Атлерсу.

- Осећања су помешана – коментарисао је Поповић информацију која је заузела завидно место у српским спортским медијима. – Најпре, драго ми је да смо сви заједно, од управе клуба и спортског сектора до играча, успели у намери да екипу вратимо на правац који смо пројектовали. Сагласни смо да је уочљив позитиван помак у игри и збиру бодова, али и што се опште атмосфере у колективу тиче. Није једноставно сада да одем, Нови Сад и Новосађани су веровали мени, ја сам се, са својим тимом, максимално потрудио да узвратим на најбољи начин. Нећу да претерам ако ценим да ми никада и нигде, ни у једном клубу до сада није било тако, као што је то било у Војводини у свим аспектима деловања. Хвала свима на беспрекорној сарадњи, вама новинарима такође на коректности и стрпљењу, а нарочито велику захвалност дугујем председнику Драгољубу Збиљићу, по мени највећим појачањем клуба у овом веку. Он је имао разумевања, верујем да ћете разумети и ви, понуда из Јапана је таква да се не може одбити.

Иначе, у тренерској каријери, стручњак који је Војводину усмерио у правцу повратка на место које јој по традицији и припада у српском фудбалу, значајан део свог радног века провео је у Јапану, где је бележио запажене резултате тренирајући тамошње клубове Машидо Зелвиа, Серезо Осака, Токио, Орита Тринита и Санфрече Хирошима. Његов нови клуб спреман је да Новосађанима исплати суму на име обештећења, с обзиром на то да је Поповић са Војводином везан уговором до 1. јула 2024. године.

-Поповић је наш тим преузео у тешком, врло незахвалном тренутку по њега и његове сараднике – рекао је председник Војводине Драгољуб Збиљић. – У таквим околностима доказао је какав је стручњак и човек. Дуго ћемо да памтимо сваки његов радни дан у минула четири месеца изузетно успешне сарадње. Ранку Поповићу, сјајном човеку и великом спортском раднику желим пуно успеха у наставку каријере.

Од летошњег дебија у Крушевцу, до победе у Нишу против Радничког 1:0 у претходном колу, Поповић је са својим изабраницима постигао 10 победа (рачунајући и две утакмице за Куп, са Новим Садом и Младости Гат) и четири ремија, уз четиру пораза. Поповић успешну тренерску каријеру наставља у Јапану, конкретније у клуб Кашими Атлерс, осмоструком шампиону земље излазећег сунца и победника АФК Лиге шампиона 2018. године. Последњу титулу Поповићев нови клуб освојио је пре седам година, и његов ангажман иде уз императив повратка клуба на шампионске стазе.

  Л.Б-з

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести