Војводина оверила треће место, трофеј циљ генерације

У првенственој утакмици, дербију последњег кола Суперлиге, емоције су (не)очекивано подигнуте на виши ниво, а страсти су се ускомешале. И што се тиче играча Војводине, али и на страни Партизана.
е
Фото: Ј. Грлић

Новосађани су победили резултатом 1:0, оверили треће место у шампионату, чиме су, уз још раније изборен пласман у квалификације за Лигу Европе, у потпуности испунили циљ који су пред себе поставили на почетку првенства. Ова генерација црвено-белих, међутим, има прилику да учини још више, јер ће у среду, на стадиону Радничког у Нишу, играти у финалу Купа Србије. Циљ и сан ученика тренера Ненада Лалатовића сада је повећан, јер желе да подигну победнички пехар и упишу се у богату историју ФК Војводина. Поново ће наспрам њих стајати београдски црно-бели, с којима ће одиграти други чин фудбалске представе, којом ће и званично сезона бити окончана.

До среде, међутим, тимови имају времена да се одморе, консолидују и направе планове за жељени пут до велике победе. Још мало ће у фокусу бити минули сусрет на „Карађорђу“, који је заслужио, иако није донео спектакуларни фудбал, да се о њему каже још која реч више. Голом Немање Човића с беле тачке, црвено-бели су славили.  Истина је да, у такмичарском смислу, сусрет није носио никакав значај, али се на терену показало да је и те како важно, ствар је престижа, показати супарнику да си бољи, снажнији, храбрији и конкретнији.

- Саво Милошевић има сопствену филозофију, као што је имам и ја – резоновао је Ненад Лалатовић, шеф струке новосадске екипе.

– Убеђен сам да су мојим играчима потребне утакмице како би били на оптималном нивоу. Имамо јак колектив, захваљујући њему, уосталом, савладали смо црно-беле, а видело се већ да дуже паузе између сусрета лоше утичу на нас. Момци су професионалци, имају довољно времена да се одморе до среде и сигуран сам да ништа лоше нисам урадио шаљући на терен тим за победу. Партизан је и пре дуела обезбедио друго место, док смо ми желели да се вратимо на трећу позицију, у чему смо на крају и успели.

Сусрет на „Карађорђу“ остаће упамћен по прилично оштрој игри, обострано снажним  стартовима и бројним (9) жутим картонима. На карју, виђена је и велика гужва иза клупе за резервне играче Војводине, у којој су учествовали скоро сви фудбалери два тима. То као да најављује веома занимљив и сусрет, с обострано повишеним нивоом адреналина у Нишу.

- Јако ми је жао, поновићу то опет, што на Чаиру неће бити наших навијача, јер њихово бодрење и помоћ су нам изузетно потребни. Ниш је Партизанов град и наћи ћемо се тамо усамљени у гротлу црно-белих навијача, али ћемо, без обзира на то, учинити све да покушамо да победнички трофеј донесемо у Нови Сад. Знам да ће нам бити јако тешко, али баш у таквим сусретима види се колико си заправо храбар и верујем у мој тим да ће то и да докаже.

Партизан ће, нема никакве сумње у то, у предстојећем сусрету да изведе много јачу поставу, јер је Београђанима изузетнон важно да освоје  трофеј и, како су не једном истакли да „спасе сезону“.

- Немојте да заборавите да смо и ми утакмицу одиграли без повређених Мирка Топића и Богдана Младеновића, који су изузетно важни за наш начин игре. Нажалост, на њих нећу моћи да рачунам ни у финалу купа, али верујем да ће момци који буду истрчали на травњак Чаира дати све од себе како бисмо се на крају радовали – нагласио је Лалатовић.

У делу медија констатује се да је пенал, после прекршаја Лазара Марковића над Миљаном Вукадиновићем, био спорни детаљ утакмице. Играч Војводине први је стигао до лопте, дуел који је потом уследио несумњиво је постојао, до контакта је, ни то није спорно, апсолутно дошло, а арбитар Ђорђић одлучио је да покаже на белу тачку, с које је Човић постигао једини погодак.

- По мени, прекршај за најстрожу казну је постојао и мислим да судија није погрешио што га је тако оквалификовао – јасан је био Човић. – Добро сам извео једанаестерац, шутирао у страну и лопта је завршила у мрежи. Чини ми се, ипак, да је још очитији био прекршај над Мркаићем у казненом простору гостију, али је тада делилац правде одлучио да нашем нападачу покаже жути картон због симулирања.

Како је у првом делу игре добио жути картон због фаула над Здјеларом, Човић је на полувремену напустио терен, јер тренер Лалатовић није желео да ризикује његов евентуални други жути, односно црвени картон.

- Тачно тако, пред нама је круна сезоне, сусрет у финалу купа у Нишу. Шансе су 50:50, не видим да било ко има предност и надам се да ћемо се на крају ми радовати – поручио је Човић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести