Војводина пред градски дерби: Либеријац Секо на проби

У суботу се у Новом Саду игра градски фудбалски дерби у оквиру последњег кола јесењег дела Суперлиге између Војводине и Пролетера.
Krivokapic Radovan/j. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радован Кривокапић

Оба тима имаће велики мотив да покушају да победе и овај део шампионата заврше на седмом месту, што би им створило лепе изгледе да на пролеће обезбеде учешће у плеј-офу. Наравно, присутан је и локални ривалитет, пошто оба састава имају идентичан скор, а за нијансу, приказану кроз нешто бољу бољу гол-разлику, тренутно су успешнији Сланобарци. Овај сусрет биће прилика и да љубитељи фудбала у већем броју испуне трибине на стадиону “Карађорђе”, а после тога уследиће спуштање завесе на јесења фудбалска збивања.

Екипа Војводине, после два везана ремија (Мачва код куће и Бачка у гостима), редовно тренира, а Радован Кривокапић, вд шефа стручног штаба, улаже максимум напора како би играчи тактички и физички потпуно спремни дочекали дерби и победом закључили резултатски (пре)скромну и генерално неуспешну јесен. Међу фудбалерима Воше је два дана и једно ново лице.

- Реч је о нападачу Конаху Секоу, момку рођеном 1995. године у Холандији, а који наступа за репрезентацију Либерије - рекао је спортски директор Саша Дракулић. - Похађао је фудбалску академију славног Ајакса, веома је снажан и покушаће да убеди нашу струку да заслужује пажњу. У принципу већ смо почели да се припремамо за прелазни рок који следи и извесно је да ће оваквих долазака бити још. Сачекаћемо да се заврши сусрет с Пролетером, а онда ћемо на ову тему моћи конкретније да разговарамо.

Фудбалери ће на распусту бити до 8. или 9. јануара 2019. године, када ће почети припреме. Како је предвиђено, до 24. јануара тренираће у Новом Саду, а онда би, буде ли све по плану, отићи на двонедељни рад на обалу турског дела Медитеранског мора.

Утакмица Војводина – Пролетер на програму је у суботу, а почетак је, после померања термина од стране ФСС-а, заказан за 15 часова. Од стандардних играча црвено-бели неће моћи да рачунају на Дамира Зломислића, који је у Бачкој Паланци четврти пут опоменут жутим картоном, па је за њега зимска пауза већ почела.

А. П.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести