ВОЈВОДИНА ПРОТИВ ТСЦ- а Лалатовић: Можемо да останемо непоражени

НОВИ САД: Преостало је још да се одиграју утакмице 20. кола, па ће завеса на јесењи део првенства у Суперлиги и званично бити спуштена.
1
Фото: Танјуг/ Јарослав Пап

За фудбалере Војводине то значи да ће, после недељног дуела у Сенти, где ће поделити мегдан са ТСЦ-ом, отићи на паузу, а од резултата војвођанског дербија зависиће умногоме то да ли Новосађани презимити на другом месту, иза лидера Црвене звезде. У реализацији тог циља питаће се и екипа Чукаричког, тренутно трећепласирани тим, која ће одиграти и заосталу утакмицу с београдским црвено-белима на стадиону “Рајко Митић” и могла би да помери за позицију ниже екипу тренера Ненада Лалатовића, али само уколико приреди изненађење и савлада актуелног првака.

После не баш лаке, али свакако слатке минималне победе над Радником (1:0), Новосађани су решени да покушају да стигну и до 14. тријумфа ове јесени. Ипак, свесни су да их на том путу очекује изузетно незгодан ривал, тим који је вероватно и најпријатније изненађење сезоне. Бачкотополчани, који су дебитанти у елитном друштву, дуго су били на или при самом врху табеле, и даље се високо котирају и налазе се на петом месту. Сигурно је то да ће уложити максимум умећа и снаге не би ли осујетили планове и жеље Николе Дринчића и друштва из највећег војвођанског града и једино што је извесно јесте да ће публика у Сенти моћи да прати изузетно занимљиву утакмицу, у којој је јако тешко прогнозирати победника.

- Надам се да ћемо у недељу да одиграмо добру утакмицу, која је по свему истински дерби - рекао је Ненад Лалатовић. - Пред нама је тежак дуел, али сам убеђен да из Сенте можемо да се вратимо непоражени, иако бих волео да освојимо и сва три бода.

Новосадска Стара дама у одличној атмосфери припрема се за последњи изазов ове јесени. Нема играча који су под суспензијом, а једина дилема у здравственом билтену влада око повреде првог стрелца Бојана Матића.

- Матић се много боље осећа, бол који га је мучио у мишићу задње ложе лагано пролази и велика је шанса да ће заузети место у екипи за утакмицу са ТСЦ-ом - рекао је др Владимир Чолаковић, лекар ФК Војводина. - Синоћ смо имали заказан преглед ултразвуком и очекујем да ће наш нападач бити у могућности да помогне саиграчима.

У жељи да екипи омогуће што већу мотивацију, руководећи људи црвемно-белих обезбедили су бесплатан превоз и улазнице за навијаче Воше. Они ће се, према плану, окупити у недељу у 12.30 часова код јужне трибине стадиона “Карађорђе”, а пола сата касније аутобус(и) ће кренути пут Сенте.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести