Војводина ремизирала 2:2 у тренинг мечу са Подгоричанима

ЗЛАТИБОР: Игралиште поред Језера, гледалаца: 50, судија: Пипер (Чачак). Стрелци: М. Зличић у 17. и Милојевић у 34. за Војводину, а Грбић у 53. и 60. минуту за Будућност.
Fudbal
Фото: Dnevnik.rs

ВОЈВОДИНА: Илић, Стојковић, М. Гајић, Саничанин, Антић, Ђурић, Л. Зличић (Месаровић), Арсић, Езе, Милојевић, М. Зличић. У другом делу играли су: Пилиповић, Мандић, Веселиновић, Деветак, Лазаревић, Мирков, Месаровић, Владић, Суботић, Н. Гајић, Пантелић.

БУДУЋНОСТ: Мијатовић, Ђуришић, Милић, Дамјановић, Тучевић, Мирковић, Боричић, П. Вукчевић, Ивановић, Влаисављевић, Грбић. У другом делу играли су: Драгојевић, Доминик, Терзић, Секулић, Бакић, И. Вукчевић, Брновић, Рогановић, Дрешај, Обрадовић.

У првој правој провери коју су имали на Златибору, сусрету који је одигран два пута по 60 минута, фудбалери Војводине остварили су реми с веома добром екипом Будућности из Подгорице. Тренер Новосађана Александар Веселиновић захтевао је од играча максимално залагање и доста трчања и то је од њих и добио. Екипа из Црне Горе је, додуше, у почетку претила, имала и неколико прилика, погодила и стативу у 4. минуту, а онда су се црвено-бели консолидовали и повели с 2:0.

Најпре је у 17. минуту, после одличне дубинске лопте Арсића, Лазар Зличић асистирао рођеном брату Милошу, који је лако матирао Мијатовића, да би у 34. минуту Арсић лепо прошао по левом боку, оштро по земљи центрирао пред гол, а најсналажљивији је био новајлија Немања Милојевић и повисио резултат. Тренер Будућности, иначе Новосађанин Зоран Говедарица, захтевао је од својих ученика одговор и они су у финишу успели да изједначе резултат. Оба пута, стрелац је био некадашњи нападач Партизана Петар Грбић.


Путинчанин отишао

Као што смо и најављивали, искусни дефанзивни везни фудбалер Марко Путинчанин је напустио редове Војводине. Он је отишао са Златибора, а његов нови клуб биће Олимпија из Љубљане, чије је тренер Илија Столица, бивши шеф стручног штаба новосадског суперлигаша. .

На излазним вратима из редова црвено-белих је и Александар Радовановић, којем је стигла одлична понуда из Ланса. Како сазнајемо, он би ових дана такође могао да напусти припреме и пресели се у редове француског друголигаша.


У других сат времена на терену су у оба тима биле млађе снаге, па је и ритам игре био нешто слабији. У првих 30 минута баш ништа нисмо успели да забележимо, а онда су у завршних пола сата Новосађани заиграли знатно боље, почели да држе лопту у поседу и имали неколико шанси, од којих је најбоља била она Александра Миркова у 113. минуту, када је, после шута са више од 20 метара, погодио стативу.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести