Војводина савладала Пролетер: Вукадиновић за трећу рецку у низу

Успели су фудбалери Војводине, после веома занимљиве и динамичне утакмице, да упишу и трећу узастопну победу и сасвим се приближе врху табеле. Гледаоци на “Карађорђу”, баш као и поред ТВ екрана, сигурни смо, нису зажалили што су одгледали овај дуел, јер имало је у њему шта да се види.
IMG_9226
Фото: Ј. Грлић

Прилично ангажовано оба тима ушла су у дуел. Већ у 10. минуту Војводина је повела после лепе акције по десној страни, после које је у казнени простор као тане улетео Дејан Зукић. Млади фудбалер је лепо погледао где се налазе његови саиграчи и упутио лопту у петерац, а тамо је најприсебнији био Миљан Вукадиновић и савладао голмана Петрића.

Могао је домаћин у овом сусрету, тим са Слане баре, нешто више да учини у 15. минуту после корнера с леве стране, али је Евандро замало закаснио и потенцијално изгледна прилика је пропала. Настављена је занимљива битка, у којој је чешће у поседу лопте био тим у небеско плавим дресовима, дакле чета тренера Славољуба Ђорђевића. Покушао је у 26. минуту Мирко Топић да изненади голмана Пролетера шутем с 20 метара, али је Петрић био опрезан и лако укротио тај ударац. На другој страни, два минута касније узвратио је мађарски интернационалац Берталан Кун, али је његов ударац одбрана „старе даме“ блокирала.

Тим тренера Душана Бајића је настојао да стигне до изједначења, док су се „гости“ трудили да пресингом предупреде те покушаје. Ипак, финиш првог дела донео је пуну иницијативу Пролетера, али без праве завршнице, па се на одмор отишло уз минимално вођство старијег градског суперлигаша.

Увођењем Ортиза на почетку наставка, „домаћин“ је желео да појача притисак на одбрану Војводине, тражећи пукотину у њој. Ипак, први су запретили капитен Човић и његови саиграчи, који нису одустајали од свог стила игре. У 52. минуту веома добро је шутирао Митровић с готово 30 метара, а лопта је замало отишла изнад пречке гола на којем је стајао Никола Симић. Онда је, минут касније, лепо кроз средину терена прошао Томовић, али није имао довољно снаге да акцију крунише бољим ударцем, па је Симић лако отколнио опасност. Темпо утакмице се појачавао, па је малобројна публика пратила занимљив окршај два за игру расположена, али и све нервознија састава.

У 67. минуту имао је Пролетер два сјајне прилике. Најпре је шутирао Томовић, а Симић је изврсно интервенисао и избио лопту у корнер, после којег је Евандро покушао главом, али је голман Војводине поново био сјајан и сачувао минимално вођство својој екипи. Игра је добила још за степеник јачи темпо, јер је Бајићев тим улагао максимални напор да некако изједначи, док је и „стара дама“ покушавала из контри да буде конкретна и опасна.

Ортиз се у 89. минуту докопао лопте у гужви у казненом простору Војводине, нанишанио даљи угао, али није био прецизан. А онда су Кабић, па Деветак на тешке муке ставили голмана Петрића, међутим, оба пута је чувар мреже Сланобараца успео да изађе као победник и сачувао своју мрежу.

А. Предојевић

Фото: Ј. Грлић

Пролетер – Војводина 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 1.200, судија: Ненад Минаковић (Нови Сад). Стрелац: Вукадиновић у 10. минуту. Жути картони: Којић, Томовић, Ортиз, Евандро (Пролетер), а Човић, Максимовић, Копитовић (Војводина).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Милошевић 7, Скопљак 7, Ламбулић 6,5, Митровић 6,5, Вукасовић 7 (Младеновић -), Којић 6,5 (Михајловић -), Стојановић 6,5 (Ортиз 6,5) , Томовић 7 (Маријановић -), Кун 7 (Живојиновић), Евандро 7.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7,5, Бјековић 6,5, Ковачевић 7, Копитовић 6,5, Деветак 6,5, Максимовић 7 (Буснић), Топић 7, Вукадиновић 7 (Бастајић 7), В. Симић 7 (Мркаић -), Зукић 7 (Кабић 7), Човић 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести