Војводина савладала Раднички на „Карађорђу“

По готово идеалном, суначном времену, почео је сусрет који су, после пуних шест година, одиграли фудбалери Војводине и Радничког из Крагујевца.
IMG 6498
Фото: Ј. Грлић

Правим блиц-кригом у другом делу утакмице, Новосађани су стигли до важне победе и сасвим се приближили жељеној позицији на табели. Гости су на полувреме отишли уз минималну предност и чинило се да црвено-беле чека тежак посао у наставку, али су они, предвођени Вукадиновићем, Вељком Симићем и Човићем, преокренули резултат за само седам минута и трасирали пут ка тријумфу.

Већ у 3. минуту, домаћи тим је припретио у контранападу, када је Вељко Симић упослио Мркаића, овај је шутирао из солидне позиције, али је млади голман Крагујевчана Лукић лопту избио у корнер. Гости су настојали да се не повуку пред свој гол, већ су покушавали да организују игру тако да лопта што чешће буде код њих и да на тај начин угрозе гол црвено-белих. У 11. минуту слободни ударац с готово 30 метара извео је Трифуновић, али је лопта постала лак плен за голмана Николу Симића.


Минут ћутања

Пред почетак утакмице, присутни на „Карађорђу“ минутом ћутања одали су последњу почаст недавно преминулим бившим фудбалерима Зорану Дакићу и Драгану Пантелићу.


Шест минута касније, у лепој прилици нашао се млади штопер Новосађана Игор Јеличић, али није реаговао најбоље на центаршут с леве стране, шутирајући поред гола. Црвено-бели су све чешће били у нападима, очигледно са жељом да што пре стигну до предности и тако сами себи омогуће услове за комотнији наставак сусрета. Играо се 27. минут када је Мркаић упослио Вукадиновића, овај је ушао у средину и левом ногом упутио лопту ка голу Радничког, али је Лукић још једном добро интервенисао.

А онда је Раднички повео... У 34. минуту Драгољуб Срнић упутио је дубинску лопту, најбржи је био Вељко Трифуновић и, снажним ударцем у ближи угао, донео вођство свом тиму. Велика је била радост Крагујевчана, а гледаоци на „Карађорђу“ очекивали су брзу реакцију домаћег тима, али и да још једном испоље незадовољство уперено против управе клуба. У 40. минуту лепо је по десној страни прошао поново Вукадиновић, центрирао, али је лопта била за сантиметар-два превисока за Човића, који ју је, ипак, захватио главом и упутио изнад пречке. Ускомешале су се тада страсти на терену, играчи две екипе у неколико наврата ушли су у вербалне конфликте, које је арбитар Стефановић решио показивањем жутих картона.


Подршка Радничком

Сусрету је, на јужној трибини новосадског стадиона, присуствовало и 80 навијача Радничког. Они су пружали подршку својим миљеницима, трудећи се да им помогну да остваре повољни резултат.


Прилично неочекивано Новосађани су отворили друго полувреме. Учинили су то изједначујућим голом који је постигао Миљан Вукадиновић. Поново је одлични нападач повукао лопту у средину терена, опалио левом ногом са 17 метара и овог пута спаса за голмана Лукића није било. Наставили су црвено-бели с нападима, па је у 52. минуту, после дуже акције, Мркаић погодио пречку, а на правом месту нашао се Вељко Симић и донео порпуни преокрет, односно вођство Војводини од 2:1.

Нису се заустављали играчи из Новог Сада, који су у 56. минуту још једном погодили оквир гола, учинио је то Топић, ударцем с 18 метара, а после тога поново је Вукадиновић могао да уради нешто више, али је лоше захватио лопту. Десетак минута касније, слободни ударац за Раднички веома добро извео је Томић, али је био замало непрецизан. У 68. минуту у казненом протору оборен је био разиграни Вељко Симић, па је арбутар, потпуно оправдано, показао на белу тачку. Сигурни реализатор најстроже казне био је капитен Немања Човић и домаћи тим повео је с убедљивих 3:1.

Покушао је Човић у 73. и 74. минуту главом да постигне нови гол, али је једном пребацио гол, а други пут је Лукић добро интервенисао.

А. Предојевић

Војводина – Раднички 1923 3:1 (0:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.000, судија: Милан Стефановић (Београд). Стрелци: Вукадиновић у 47, В.Симић у 52, Човић (из пенала) у 68, а Трифуновић у 34. минуту за Раднички 1923. Жути картони: Стевановић, Деветак, Човић (Војводина), а Трифуновић, Бурмаз, Драгутиновић, Варјачић, Лукић (Раднички 1923) .

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7, Бјековић 6,5, Јеличић 7, Стевановић 6,5, Деветак 7, Н. Максимовић 7 (Милетић -), Топић 7,5, Вукадиновић 7,5 (Бастајић -), В. Симић 8 (Новевски -), Човић 7,5, Мркаић 7 (Зукић 7).

РАДНИЧКИ 1923: Лукић 7, Драгутиновић 6,5 (Варјачић 6,5), Видовић 6, Благојевић 6, Вићентијевић 6 (Ристовић -), Филиповић 6,5, Срнић 7, Милановић 6, Томић 7 (Илић -), Бурмаз 6,5 (Ђ. Максимовић -), Трифуновић 7.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести