Војводина се спрема за гостовање у Крушевцу

НОВИ САД: Многи од оних којих су привржени црвеној и белој боји Војводине, после победе над Партизаном и уласка у плеј-оф, поверовали су да су најзад дошли лепши дани и да ће Воша у доигравању приказати много лепше лице.
Damir Zlomislic1
Фото: Дамир Зломислић, фото: Ј. Грлић

Нажалост свих њих, то се није догодило. Поново је доживела пораз на свом терену, овог пута од градског ривала Пролетера, а у преосталих шест сусрета следе све тежи ривали. Но, тако је - како је и на Новосађанима је да покушају да се, по ко зна који пут у овој сезони, у ходу пресаберу и такмичарску годину заврше најбоље што умеју и могу.

Наредни ривал ученицима тренера Радована Кривокапића биће екипа Напретка у Крушевцу. На стадиону Младост у последњих неколико сезона Воша није могла да се подичи вреднијим остварењима, а колико ће у томе имати успеха у суботу, сазнаћемо за неколико дана. Припремају се капитен Емил Роцков и његови саиграчи да докажу да вреде много више од оног о чему сведоче њихови резултати, али то чине уз доста проблема. Због жутих картона неће моћи да наступе Младен Деветак и Синиша Саничанин, а сва је прилика да ће им се придружити и повређени Дамир Зломилсић.

- Зломилсићу је пукла кост у шаци и видећемо да ли ћемо бандаж завојима успети да му омогућимо да се нађе на терену - рекао је лекар екипе др Владимир Чолаковић. - На повреду мишића трбушног зида пожалио се и Вук Митошевић, али очекујем да ће он бити у тим. Очекујемо резултате магнетне резонанце у случају повреде колена Винсента Езеа, који и даље осећа бол и због тога веома опрезно тренира.  Либеријац Секу Коне и Огњен Ђуричин су се опоравили и већ неколико дана налазе се у пуном тренингу и на тренеру Кривокапићу је да, у складу с очекивањима и потребама екипе, одлучи да ли ће конкуристати за такмичарски тим.

- Пуно је играча који не тренирају, али се не жалимо и радимо с онима које имамо на располагању – каже Кривокапић. - У Крушевцу ће заиграти само они који буду максимално спремни да пруже све од себе. Наш циљ је да се надигравамо с екипом Напретка и, наравно, да учинимо све што је до нас да забележимо победу. Било је доста разочарања код појединаца после неуспеха у сусрету с Пролетером, али сам играчима рекао да ће бити још таквих утакмица и да морамо да се подгнемо, кренемо даље и будемо храбри. Сваки појединац треба да буде спреман да пружи све од себе, јер и после ове сезоне они ће играти фудбал. У свакој утакмици пружа им се нова прилика да буду примећени. Очекујем због тога позитивну реакцију екипе и надам се нашој доброј игри и победи.

Утакмица Напредак - Војводина игра се у суботу, од 17 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести