Војводина се спрема за сутрашњи дуел са Златибором: Победа за поправак утиска с Бањице

На мегдан фудбалерима Војводине сутра долази екипа Златибора, тим који је сасвим близу испадања из Суперлиге Србије.
Sinisa Sanicanin
Фото: Синиша Саничанин (5) очекује сутра победу своје екипе против Златибора, фото: Ј. Грлић

Екипа из Чајетине налази се на 18. месту на табели, најближа јој је Инђија која има чак осам бодова више од ње и заиста је тешко да се претпостави како састав који предводи тренер Предраг Ристановић може да начини спортско чудо и избегне сеобу у Прву лигу. Ипак, сигурно је да ће се, док постоји макар и теоретска шанса за спас, Златибор борити. Новосађани су, наравно, фаворити у предстојећем дуелу, савладали су истог ривала јесенас на његовом терену (2:0), а посебан мотив представљаће за њих жеља да победом поправе утисак који су оставили у прошлом колу на Бањици, где су доживели неочекивани пораз од Рада. То је условило и њихов пад на четврто место на табели, па сада из табора црвено-белих наговештавају да ће заиграти пуно боље и покушати да се врате на трећу позицију.

- Ривал ће нам сутра бити екипа која се налази при дну табеле и тај податак, сам по себи, сведочи у прилог тврдњи да ћемо се наћи у улози фаворита – рекао је Синиша Саничанин, штопер „старе даме“ и репрезентативац БиХ. – Од нас се увек очекује да идемо на победу, не бежимо од тога, а таквим апетитима навијача сами смо допринели, играма и резултатима које остварујемо. Уз то, три жељена бода допринела би томе да се на неки начин оправдамо за пораз од Рада, јер га никако нисмо очекивали. Уједно, успехом бисмо наговестили да поново улазимо у победничку серију.


Др Вукосав: Најважније је да сви тренирају

У утакмици с Радом у конкуренцији за тим Воше није било петорице иначе стандадних фудбалера. Ситуација се у међувремену донекле поправила, о чему сведоче и речи др Борка Вукосава, шефа здравствене службе Новосађана.

- Најважније је то што су се сви до јуче повређени играчи прикључили тренинзима – јасан је био др Вукосав. – Извесно је да сутра неће наступити Мирко Топић, с чијим повратком на терен не желимо да журимо. Што се евентуалног наступа Вукадиновића, Човића, Ђорђевића и Бојића тиче, остало је да додатно проценимо ситуацију и видимо да ли је за њих боље да пропусте и овај сусрет, или би барем неко од њих могао да заигра.


Потом је високи фудбалер додао и следеће:

- Желимо да до краја првенства остваримо што више тријумфа, мада смо практично осигурани када се говори о нашем пласману у Европу. Добре игре и победе у наставку такмичења помогле би нам да на прави начин завршимо првенство, а нови, прижељкивани трофеј у Купу Србије, био би невероватан успех за нас.

Ривал Воши у полуфиналу Купа биће Партизан, дакле црвено-беле очекује изузетно тежак посао на путу ка пласману у утакмицу за трофеј. Погодност за тим из највећег града у АП Војводина је то што се дуел игра на стадиону „Карађорђе“, 21. априла.

- У суштини, задовољни смо жребом, бићемо домаћини црно-белима и то нам је било веома битно. Свашта може да се догоди у оваквим сусретима, игра се једна утакмица и само један детаљ може да одреди њен ток. Такмичење у Купу је специфично, али смо показали да умемо да одговоримо том систему, да се чувамо и од најмање грешке, али и да их искористимо код наших ривала. Надам се да ће тако да буде и против Партизана – нагласио је Синиша Саничанин.

Утакмица Војводина – Златибор игра се сутра на стадиону „Карађорђе“, с почетком у 18 часова. Обезбеђен је пренос на Новосадској ТВ, а сусрет ће бити и део мултипреноса на првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести