Војводина сутра на „Карађорђу” игра против Макабија из Нетање (20.30)

Још  осам дана остало је до почетка нове фудбалске сезоне у Србији, а наши најбољи тимови ушли су у сам финиш припрема.
1
Фото: Ј. Грлић

Дотерују се финесе у будућој, жељеној игри, решавају се преостале дилеме и дефинишу се састави... Остало је још да се одиграју заказане тренинг утакмице, од којих ће већина бити у форми генералних проба домаћих суперлигаша.

Војводина ће, сутра од 20.30 часова, генералку на “Карађорђу” имати у дуелу с тимом Макабија из Нетање. Биће то још једна прилика тренеру Славољубу Ђорђевићу да екипу види на делу и оцени колико је она усвојила од постулата игре на којима млади стручњак инсистира. На припремама у Словенији црвено-бели су подизали форму и квалитет партија из утакмице у утакмицу, али нису били миљеници спортске среће, јер је више играча морало да се врати у Нови Сад због хируршких интервенција и опоравка од повреда.

Воша ни сутра увече неће бити комплетна, пошто су и даље ван строја Миљан Вукадиновић, Стефан Ђорђевић и Михајло Нешковић. Добра вест, међутим, гласи да су Мирко Топић и Душан Стевановић сада у погону, тренирају пуном снагом и за очекивати је да ће заузети место у екипи у дуелу с Макабијем.

После дуге паузе због пандемије, промоцији Новосађана ће коначно моћи да присуствују и гледаоци. По информацијама из ФК Војводина, штампано је укупно 700 улазница, које се свакодневно деле у навијачком шопу на западној трибини стадиона “Карађорђе” и то у периоду између 10 и 18 часова. Поред оних који на овај начин буду обезбедили себи могућност да посматрају сусрет, на искључиво западну трибину моћи ће да уђу и сви они који поседују сезонске карте за претпрошлу сезону, па је реално да се очекује да ће сусрет пратити између 1.000 и 1.500 гледалаца. Свима њима ће приликом уласка на трибину, искључиво преко улаза два и шест, бити мерена температура, а сваки појединац моћи ће да подигне највише две карте.

Фудбалери Макабија налазе се на припремама у Центру Фудбалског савеза Србије,у Старој Пазови, а реч је о екипи која је у прошлој сезони заузела седмо место (од 14 клубова) у Премијер лиги Израела. У среду је Макаби, у Старој Пазови, савладао екипу Радничког 1923 из Крагујевца (2:0). Интересантно је и то да у Нетањи, на позицији левог бека, односно шпица, наступају наши Златан Шеховић, младић рођен 2000. године у Београду,  и нешто старији Игор Златановић из Ужица, који је пре десетак дана потписао уговор, а у Израел је стигао из шпанске Мајорке.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести