Војводина у Белеку ремизирала против руског премијерлигаша из Грозног

БЕЛЕК: Мало ко је очекивао да ће присуствовати заиста веома доброј представи коју су приредили фудбалери Војводине и руског премијерлигаша Ахмата из Грозног.
1
Фото: Dnevnik.rs
Обе екипе искористиле су прилику да у сусрет уђу максимално озбиљно, фокусирано и снажно, па су малобројни гледаоци видели утакмицу пуну јаких дуела, оштрих, али не и грубих стартова и с пуно трчања и реми је био право огледало свега оног што се на терену дешавало.
У првих 45 минута није било пуно прилика, иако је квалитет и приказане борбе био на високом, правом првенственом нивоу. Могао је Мелкаџе у 20. минуту да доведе чеченску екипу у вођство, али је Никола Симић добро интервенисао, да би осам минута касније одичну контру истрчао Миодраг Гемовић, нажалост без праве завршнице.
 
У наставку борба се распламсала. Већ после пет минута Амхат је дошао до предности, када је, после ударца с угла, Симић зауставио први шут на свој гол, али није успео то да понови када је на одбијену лопту натрчао хрватски интернационалац Зоран Нижић.
 
Изједначили су црвено-бели из Новог Сада 11 минута касније, након одлично изведеног слободњака капитена Николе Дринчића. Највиши у скоку био је Славко Бралић, одговоривши свом земљаку и поравнавајући резултат нас 1:1.

Фото: Dnevnik.rs
 
У 68. минуту, после новог корнера за тим из Русије, сјајан волеј ухватио је Геогри Мелкаџе, али је чувар мреже Новосађана бравурозно интревнисао, као што је учинио и два минута касније, после ударца капитена Амхмата Берише.

 
Бувач: Одлична провера за оба ривала
 
Утакмицу је пратио и Жељко Бувач, данас спортски директор Динама из Москве, а некадашњи помоћник Јиргена Клопа у Борусији из Дортмунда и Ливерпулу. Љубазно је одговорио на нашу молбу да прокоментарише оно што је могао да види.
 
- Руска Премијер лига изузетно је јака, иако тога многи људи у европским фудбалским круговима нису ни свесни – рекао је Бувач. – Била је то одлична провера и за Војводину и за Ахмат, тим који се налази у средини табеле првенства Русије, па смо гледали занимљив, снажан и добар фудбал. Свидела ми се Војводина, у којој знам мог земљака Синишу Саничанина, али сам приметио и још неколицину младих и несумњиво талентованих фудбалера.

Иако нам није открио о коме се ради, посредно смо сазнали да су у фокусу Бувачевог интересовања, пре свих, били Топић, Зукић и Новевски.


До краја су прилике имали Бериша с једне, односно Андрић и Бојић с друге стране, да би највећу шансу промашио поново Бериша у 84. минуту, када је с беле тачке шутирао преко Симићевог гола.

- Била је ово одлична провера за обе екипе, а ја сам веома задовољан нашом игром и начином на који смо наступили у дуелу с руским премијерлигашом, истовремено веома добрим и јаким тимом – рекао је Вељко Симић, нападач „старе даме“. – Подижемо ниво форме из утакмице у утакмицу и, када се будемо освежили по повратку у Србију, сигуран сам да ће све то бити добро и да ћемо почети да пружамо игре какве навијачи од нас и очекују.


Нема заражених

Пред повратак кућама, комплетна експедиција Војводине урадила је ПЦР тест на корона вирус и сјајна вест је да нико у њој није био позитиван. У ситуацији када табору словеначког Марибора, који такође борави у хотелу „Сусеси“, има више оболелих играча и чланова стручног штаба, на челу с тренером Мауром Каморанезијем, очигледно је да су фудбалери „старе даме“ били изузетно одговорни и пажљиви и да у отаџбину данас могу да се врате без икаквих проблема.


Фото: Dnevnik.rs

Данас у 10 часова екипа Војводине чартер летом враћа се у Београд, потом продужава за Нови Сад, а, после дана одмора, наставиће с тренинзима у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“.

А. Предојевић

 
БЕЛЕК: Игралиште СЦ „Корнелија“, гледалаца: 50, судија Бозкурт (Турска). Стрелци:
Бралић у 61. за Војводину, а Нижић у 50. минуту за Ахмат. Жути картон: В. Симић (Војводина).
ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Деветак (Топић), Дринчић, Гемовић (Новевски), В. Симић, Зукић (Младеновић), Мркаић (Бојић).
АХМАТ: Мелихов, Нижић. Пуцко, Богосавац, Бистров (Утсиев), Пољарус, Шветс, Бериша, Тимофејев, Мелкаџе (Кадиров), Алмаши.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести