Раднички - Војводина 5:0 (1:0)

НИШ: Раднички је резултатски лако и убедљиво савладао новосадску Војводину резултатом 5:0, у мечу петог кола плеј-офа домаћег првенства.
Momenat iz duela Radnički - Vojvodina odigranog 31. marta u Nišu  Foto: J. Grlić
Фото: Моменат из дуела Раднички - Војводина одиграног 31. марта у Нишу  Фото: Ј. Грлић

 

УТАКМИЦА ЈЕ ЗАВРШЕНА

83' Војводина је последњу прилику да постигне макар почасни погодак имала преко Аврамовског, који је извео слободан ударац са скоро 30 метара удаљености, али је лопта отишла неколико центиметара преко гола Радничког.

79' Трећа измена у обе екипе. У екипи Радничког је уместо Стојановића ушао Крстић, док је у тиму Војводине Калезић заменио Зличића.

75' РАДНИЧКИ ВОДИ 5:0 Након лепе акције читавог навалног реда Радничког, до лопте је дошао Бабић који са десне стране по земљи упућује неодбрањив ударац у супротни угао гола Војводине.

70' Мићић је гађао главом након корнера који је извео Бабић али његов ударац одлази преко пречке гола Војводине.

67' Друга измена у Радничком, уместо Јовановића ушао је Аксентијевић.

66' РАДНИЧКИ ВОДИ 4:0 Стојановић је после вештог дриблинга са десне ивице шеснаестерца одлично гађао супротни угао гола Војводине и савладао немоћног Роцкова.

59' Друга измена у Војводини, уместо Арсића улази Цебара.

57' РАДНИЧКИ ВОДИ 3:0 После неуспеле комбинације играча Радничког у казненом простору Новосађана пада Станисављевић иако без видљивог разлога, а судија Петар Пипер без оклевања свира пенал, који је са беле тачке Павков претворио у нови гол за Нишлије.

51' Прва измена у Радничком, уместо повређеног Субића улази Станковић.

52' РАДНИЧКИ ВОДИ 2:0 На око 25 метара од гола Војводине је срушен Антић. Слободан ударац је извео Панков али је Роцков одлично интервенисао. Међутим, на лопту коју је одбио голман Новосађана натрчава њихов некадашњи првотимац Бабић и топовским ударцем је шаље у небрањени део мреже.

46' Бабић је оштро центрирао али лопта у шеснаестерцу Војводине није дошла до његових саиграча. Неко од Новосађана је избацио лопту на коју натрчава Станисављевић али је његов шут завршио поред гола.

ПОЛУВРЕМЕ

У зауставном времену Нишлије су имале добру прилику да увећају предност. слободан ударац са 18 метара је извео Станисављевић али је лопта погодила некога у живом зиду Војводине и завршила у корнеру.

35' Добру прилику за изједначење је имао Гајић али му је завршница била слаба.

21’ Роцков брани ударац Стојановића, који је шутирао са око седам-осам метара искоса. Обављена је и прва измена у тиму Војводине и уместо видно нервозног Езеа ушао је Никола Гајић.

19’ Езе је добио жути картон због протеста након што му је досуђен прекршај над Симуновићем у шеснаестерцу Радничког.

10' РАДНИЧКИ ВОДИ 1:0: Корнер за Раднички извео је Станисављевић, након чега је одбрана Војводине лоше интервенисала а Веселиновић главом несрећно спровео лопту у сопствену мрежу.

Утакмица између Радничког и Војводине је почела и у уводним минутима није било голова нити изгледнијих прилика.


Раднички игра у саставу: Шаранов, Мијаиловић, Стојановић, Станисављевић, Субић, Мићић, Јовановић, Павков, Симуновић, Нома и Бабић.

Војводина наступа у саставу: Роцков, Лазаревић, Зличић, Арсић, Месаровић, Антић, Веселиновић, Радовановић, Путинчанин, Аврамовски и  Езе.

Утакмицу на трибинама прати око 3.500 хиљаде гледалаца, рачунајући и групу од тридесетак навијача Војводине, по лепом времену и услови за игру су идеални.


Нишлије, које су тренутно на четвртој позицији у плеј-офу, се грчевито боре да уграбе европску визу, док је практично већ отписана Воша сасвим сигурно добила нова крила након што је Партизану на свом стадиону однела сва три бода.

Зато нас вероватно очекује још један борбен и неизвестан сусрет, попут већине досадашњих у којима су се ова два тима намерила један на други.

Подсећамо да су Војводина и Раднички прошли меч одиграли 31. марта током регуларносг првенства и да је тада, такође у Нишу, мећ завршен нерешено 1:1.

У 20 часова почиње велика битка још једног клуба из Војводине, суботичког Спартака којем је управо нишки Раднички највећи конкурент за Европу. Суботичани имају тежак задатак да на том путу вечерас савладају Црвену звезду, уз олакшавајуће околности да Београђани играју без резултатског мотива јер су већ обезбедили титулу и да се утакмица игра пред празним трибинама.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести