Војводина у среду угошћује екипу Мачве (16)

Финиш је јесење фудбалске полусезоне у Суперлиги Србије, пошто су остала да се одиграју још три кола пре одласка на зимску паузу.
Raduju se igraci Vojvodine/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Играчи Војводине на “Карађорђу” прижељкују ново славље

Екипа Војводине је, после победе над Радом у Београду, осокољена, полетнија и мотивисанија и жели то да на делу покаже у сусрету са Мачвом. Шапчани ће представљати тврд орах, свесни су тога у црвено-белом табору, али и решени да покажу да могу да понове игру са Бањице, посебно ону из првих 45 минута, када су господарили тереном.

- Данас ће се наспрам нас наћи веома искусан ривал - нагласио је вд шефа стручног штаба Новосађана Радован Кривокапић. - Мачва је оријентисана на дефанзивни фудбал, с тежњом да до шанси стигне из контранапада. Знају Шапчани да играју на резултат, просек година у екипи им је преко 30, и мораћемо да уложимо додатни напор како бисмо их савладали.

Млади стручњак је оптимиста, зна рецепт за нову победу и због тога је истакао следеће:

- Мораћемо да поновимо приступ и однос према игри какав смо имали у утакмици с Радом. То значи да ће неопходно бити да у први план изиђе наша велика жеља да покажемо јединство тима и страст за победом. Хоћемо то да презентујемо пред нашим навијачима, како би и они то препознали и пружили нам подршку да стигнемо до тријумфа и преко потребна три бода.

У тим се вратио капитен Никола Антић, постоје и даље пробелми с повредама Зломислића, Граовца и Ђорђевића, па Кривокапић још увек није одредио стартну поставу. Додуше, раније је истакао да се тим који побеђује не мења, али, ипак, није немогуће да до промена дође.


Суди Момчило Марковић

Утакмицу 19. кола Суперлиге Србије између Новосађана и Шапчана судиће главни арбитар Момчило Марковић из Београда. Помагаће му суграђани Милан Михајловић и Милош Мишкељин, док ће четврти судија бити Новак Симовић из Ловћенца.

Могући тим Воше

Најавио је Радован Кривокапић могућа изненађења у тиму Војводине, у виду играња млађих првотимаца. Ипак, уколико остане доследан опредељењу да се победничка екипа не мења, могуће је да црвено-бели данашњи дуел почну у овом саставу: Роцков - Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Лазаревић (Антић) - Ђурић, Милојевић - Гојков, Ђуричин, Езе - Гајић.

О Радничком када дође време

Пошто није била међу повлаштеним екипама на жребу за четвртфинале Купа Србије, Војводина није могла да очекује лакшег ривала. За противника је добила екипу Радничког, а та утакмица играће се у Нишу, 13. марта наредне године.

- Добили смо јаког ривала, посебно због чињенице да се сусрет игра у Нишу - рекао је Радован Кривокапић. - Биће то тешко гостовање за нас, али ћемо о њему размишљати када за то буде дошло време. Сада смо посвећени искључиво данашњем првенственом сусрету са Мачвом.


- Што се играчког кадра тиче, имамо неких ситнијих проблема, али то није ништа алармантно. Видећемо на последњем тренингу пред утакмицу какво је стање и на основу тога одредићемо стартних једанаест играча. Имам још увек одређене недоумице, па не искључујем могућност да у тиму буде и одређених изненађења у виду наступа млађих играча, момака из наше омладинске екипе. Они би могли да добију шансу већ на овој утакмици - поручио је Радован Кривокапић.

Утакмица Војводина - Мачва игра се на стадиону “Карађорђе” у среду, а почетак је заказан за 16 часова. Као и обично, улазнице ће се продавати по цени од 300 динара (Запад) и 100 динара (Север), док је источна трибина и даље затворена, због радова на прилазној инфраструктури тржном центру “Променада”. Подсећамо да власници сезонских карата за Исток, могу слободно да уђу на западну или северну трибину стадиона.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести