Војводина уписала и девету победу, пала и Бачка

Војводина је важила за великог фаворита у дуелу војвођанских суперлигаша и од почетка сусрета правдала је тај епитет.
vosa backa
Фото: Ј. Грлић

Играчи Бачке, с друге стране, поставили су зонску одбрану на 30 метара од свог гола, па се играло на малом простору, на којем је концентрација фудбалера била велика. Ипак, домаћин је успео да створи неколико лепих ситуација пред мрежом Милојевића, од којих треба истаћи прилике Мркаића у 12, Вукадиновића у 19, па и Стојковића у 22. минуту, али је на семафору остао да стоји резултат 0:0.

У 25. минуту успео је Миљан Вукадиновић да се искраде својим чуварима и савлада голмана Бачке, али је судија Широки, на асистенцију помоћника, због офсајда оправдано поништио погодак. Међутим, пар десетина секунди касније Дејан Зукић је сјајно искористио једну дубинску лопту, главом матирао истрчалог чувара мреже гостију Алексу Милојевића и Воша је повела с 1:0.  

Гости су тек тада покушали с нешто офанзивнијим акцијама, нису у том науму имали баш пуно успеха, али им се убрзо за нијансу нападачкија игра и осветила. Лепо је млади Бјековић у 40. минуту упослио у петерцу Бачке Вукадиновића, а овај је одиграо повратни пас ка Петру Бојићу. Уследио је прецизан ударац по земљи најбољег стрелца црвено-белих и Војводина је повећала вођство на 2:0, а Бојић уписао и седми првенствени погодак.


Бјековић пре Андрића, Кабић на клупи

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић, одлучио је да утакмицу с Бачкопаланчанима уз десну аут-линију почне Марко Бјековић, који је тако добио предност у односу на поузданог Николу Андрића. Занимљиво је да је ово био први сусрет у којем Андрића није било међу стартерима, али је очигледно тренер црвено-белих желео да награди Бјековића за добар рад. Исто тако, први пут се у конкуренцији за сениорску екипу, чекајући прилику с клупе, нашао и члан млађих селекција Воше и  Србије Урош Кабић, који је рођен 1. јануара 2004. године.


Нису играчи Бачке имали шта да изгубе у наставку, па су кренули слободније и имали лопту много чешће у свом поседу у односу на првих 45 минута. Нису улазили у прилике, али се видело да желе да стигну макар до једног гола. Ишло им је наруку и то што је Лалатовићева екипа „смањила гас“, па ју је тренер често опомињао због тога и инсистирао да крене јаче и отреситије ка пољу напада.

И, заиста, у 61. минуту Миљан Вукадиновић је пресекао један напад гостију, стуштио се сам ка голу, лако заобишао Рађена и ударцем левом ногом постигао трећи гол за црвено-беле. Наставили су домаћи играчи с нападима, ша је на истеку 63. минута Стојковић пробао главом, али је неко из одбране Бачке избио лопту у корнер. Минут касније, после новог, лепог продора Бјековића, у прилици је био и Бојић, али је Милојевић на гол линији успео да ухвати лопту. Могао је и резервиста Ђуричин да уради нешто више у 67. минуту, али у контри није добро захватио лопту. Низале су се лепе акције Новосађана, поново су загосподарили тереном и једина дилема која је постојала односила се на коначни резултат.

У 71. минуту дебитовао је у екипи Војводине 16-годишњи Урош Кабић и сигурно је то за овог још дечака био најсветлији тренутак у досадашњој каријери. Први пут се, нешто касније, на голу Новосађана нашао и Немања Тороман, чиме је Ненад Лалатовић искористио могућност да у једној првенственој утакмици на терен пошаље два дебитанта.

У 82. минуту Крчмаревић је смањио резултат на 3:1 одличним шутем из прве, а потом је Тороман врхунски интервенисао после шута Писачића. Воша је, дакле, уписала и девету победу, чиме је тренер Лалатовић постао најуспешнији тренер Војводине у историји са 62 победе, а Новосађани су се учврстили на другом месту и мирно дочекују следећи сусрет с Металцем у Горњем Милановцу.

А. Предојевић

Фото: Ј. Глић

ВојводинаОФК Бачка  3:1 (2:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, без гледалаца, судија: Широки (Смедерево). Стрелци: Зукић у 26, Бојић у 40, Вукадиновић у 61. за Војводину, а Крчмаревић у 82. минуту за Бачку. Жути картон: Бјековић (Војводина), а Здравковић (Бачка).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш – (Тороман -), Бјековић 8, Бралић 7,5 (Ђурић), Саничанин 7,5, Ђорђевић 7, Стојковић 7 (Кабић 7), Дринчић 7,5, Вукадиновић 7,5 (Младеновић), Бојић 7,5, Зукић 7,5, Мркаић 7 (Ђуричин 7).

ОФК БАЧКА: Милојевић 6, Рађен 6, Шабат 6 (Гаврић 6,5), Пантић 6 (Крчмаревић 6,5), Стојановић 6 (Писачић), Шкорић 6, Мијатовић 6, Зличић 6 (Њамцуловић), Јовановић 6, Ескић 6 (Жакула 6), Здравковић 6.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести