Војводина успешна у првом кораку ка одбрани трофеја у Купу Србије

У табору ФК Војводина, листом истичу да им је циљ у овој сезони да покушају макар да понове резултате које су остварили у прошлој.
Ф. Бакић/ Дуел између играча Воше Ђорђа Пантелића (лево) и Стефана Илијина
Фото: Ф. Бакић/ Дуел између играча Воше Ђорђа Пантелића (лево) и Стефана Илијина

То, опет, значи да желе да се дочепају једног трофеја, много извесније је да то учине у Купу Србије, а први корак ка том циљу начинили су Руменци. У шеснаестини финала најмасовнијег такмичења,савладали домаћи тим Јединства (2:0) и пласирали се међу 16 најбољих тимова. Руменчани су учинили све што је било у његовој моћи, били су храбри, али је на крају пресудио валитет фудбалера Војводине. Постигли су црвено-бели, преко Мркаића и Човића (из пенала), голове вредне победе, иако игром баш и нису одушевили знатижељнике који су, иза ограде игралишта, пратили утакмицу.

Тренер Воше Ненад Лалатовић у стартну поставу уврстио је већи број играча који имају мању минутажу у првенству, али у првом полувремену тај експеримент није уродило плодом. Јесте Војводина створила пар изгледнијих ситуација, али је мрежа врло доброг голмана Луке Глишића мировала. Љутио се Лалатовић на своје ученике, тражио од њих да играју брже и агресивније, али некако одзива на захтеве тренера није било. Барем не у довољној мери.

-Домаћин се организовано бранио, иако се и у тим тренуцима видело да имамо квалитетнији тим – рекао је Лалатовић. – Створили смо три-четири изгледније шансе, нисмо успели да их искористимо, а морали смо већ у првих 45 минута да решимо питање победника.  На полувремену замерио сам играчима на односу према игри, јер у таквим утакмицама киксеви се јако скупо плаћају. . Упозорио сам их да, када промаше шансе које створе, може да уследи казна из неке контре или прекида и било је боље у наставку. Постигли смо два гола, имали још прилика и, све у свему, заслужено се квалификовали у осмину финала.

Тек када су у наставку у игру ушли најбољи појединци у досадашњем делу сезоне, капитен Дринчић, Бојић, Човић и брзоноги Вукадиновић, ствари су почеле да долазе на место. Мркаић је најпре крунисао лепу акцију офанзивног дела екипе голом у 61. минуту, а онда је над њим начињен и прекршај за пенал, који је Човић с беле тачке претворио у коначни резултат.

-Задовољан сам због победе, јер реч је била о Куп утакмици, а у том такмичењу изненађења, па ни она велика, нису немогућа – нагласио је најбољи појединац сусрета Момчило Мркаић. – Иако је Јединство неколико рангова испод нас, Руменчани  су били  веома мотивисани и, ма како то некоме да зазвучи, није то био сусрет у којем смо имали право да се опустимо. Могли смо да решимо питање победника и у првом делу, када нисмо реализовали ни једну од прилика које смо створили.

Пред Војводином је у недељу од 14 часова утакмица у Ужицу, а Златибор ће сигурно покушати, попут Јавора и Новог Пазара, да изненади Новосађане.

- Идемо у Ужице са жељом да победимо и уђемо у нову, лепу серију везаних тријумфа. – поручио је Мркаић, високи нападач Војводине.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести