Војводина вечерас у Ружомбероку тражи пролаз у ЛЕ

РУЖОМБЕРОК: С предношћу од једног гола (2:1) допутовали су фудбалери Војводине на реванш утакмицу првог кола квалификација за Лигу Европе у словачку варош Ружомберок.
vojvodina, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Одрадили су тренинг на игралишту једне локалне екипе, а синоћ су имали прилику да буду  на стадиону, који има око 5.000 места, где ће одиграти утакмицу. Новосађанима, утисак је, игралиште одговара и остало је „само“ да вечерас одиграју како знају и умеју и обезбеде жељен резултат, да прођу у 2. коло и закажу дуеле с норвешким Браном.

Новосадској експедицији придружила се и група извештача, која је у Словачку допутовала после осмочасовне вожње од Новог Сада, преко Мађарске, до овог градића. Новинари су имали прилику да гледају тренинг црвено-белих, на којем је владала добра и опуштена атмосфера. Очигледно је да играчи настоје да што растерећенији дочекају утакмицу и да не дозволе себи да им важност утакмице поремети концентрацију. Тренер Ненад Ванић и његови сарадници сваки тренутак користили су да доведу у реду техничке и тактичке финесе и да ништа не препусте случају.

„Имамо гол предности, имамо и квалитетнију екипу и потребно је да дисциплиновано и одговорно уђемо у дуел и да се пласирамо у друго коло. Успемо ли у томе, бићемо на одличном путу ка остварењу жеље с којом смо допутовали у Ружомберок. Још увек имам мале диеле око састава екипе, коначни суд донећу пред сам почетак утакмице, али сам убеђен да ће сви момци који буду у комбинацији уложити максимум и остварити циљ“, рекао је Ванић.

Идеја нам је да постигнемо гол, јер верујемо да би то одлучило питање коначног победника. Видело се и у Новом Саду да умемо да надиграмо одбрану ривала, не видим због чега нам и сада то не би пошло за ногом

Иако неће моћи да рачуна на капитена Николу Антића, као ни на Милана Бубала и Уроша Стаменића, Ванић зна како да компензује властите недостатке и искористи уочене мане у тиму домаћина. Наравно, он то није желео да открива новинарима, остављајући да његова екипа то учини на терену.

„Немамо због чега да осећамо било какав страх, јер смо у Словачку допутовали с голом предности и, дубоко сам убеђен, бољом екипом. Идеја нам је да постигнемо гол, јер верујемо да би то одлучило питање коначног победника. Видело се и у Новом Саду да умемо да надиграмо одбрану ривала, не видим због чега нам и сада то не би пошло за ногом. Лепо је и то што је најављено да ћемо имати подршку групе наших навијача, јер смо с њима јачи и увек их чујемо на терену, без обзира на то колико ће домаћих гледалаца бити вечерас на стадиону“, не оставља дилему Никола Трујић, један од нападачких адута Новосађана.

Због повреде у Словачку није допутовао Михајловић, а иначе фудбалери Војводине на тренингу нису вежбали пенале, што би могло да наговести да верују да ће  питање путника у наредни круг решити у регуларном делу утакмице. Очигледно да им самопуздање не мањка и су убеђени да су квалитетнији тим од Ружомберока.

Према најавама, утакмицу Ружомберок – Војводина преносиће РТВ на свом првом програму, тако да ће и много већи број оних којима је Воша близу срцу моћи да буде уз своје љубимце. За оне који су допутовали у варош у подножју Татри, карте се продају по цени од 3 до 6 евра, а почетак утакмице заказан је за 19 часова.

(Од нашег специјалног извештача)

Александар Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести