Војводини борбеност и жеља нису били довољни за успех

НОВИ САД: Струци и фудбалерима Војводине идеја је била да покушају да искористе талас позитивног расположења после победе над Партизаном и упишу прву плеј-оф победу у градском дербију са Пролетером.
1
Фото: J. Grlić

Истина је да је тренер Радован Кривокапић упозоравао на лагану еуфорију која се појавила  након тријумфа над црно – белима и покушавао је да укаже својим ученицима да је пред њима више него озбиљан  посао и да ће за жељени резултат у градском дербију морати да уложе пуно труда и зноја. Наспрам црвено-белих нашла се добро укомпонована и уиграна екипа Пролетера, која је тактички одлично припремљена ушала у утакмицу и  домаћин је доживео пораз.

Стрелац гола за три бода био је у 70. минуту капитен Сланобараца  Немања Човић. Воша није поновила партију уз дуела са црно – белима, борбеност и мотив нису фалили, што је било недовољно за успех

- Ми јесмо остварили примарни циљ постављен уочи почетка полусезоне,пласирали смо се у плеј-оф. Током седмице упозоравао сам на то да нас је захватила еуфорија, да пласман међу осам најбољих тимова  није ништа посебно и да Војводина треба да слави нешто много више од самог уласка у плеј-оф. Чини ми се да смо славили победу над црно-белима чак и превише што се одразило на сусрет с комшијама. Јесмо, додуше, имали мотив,  жељу и хтење, али то није било довољно да се освоје бодови, Пролетеру честитам на победи. Други тренерски циљ који сам имам јесте увођење младих играча у тим, што донекле испуњавам и то је пут којим ћемо наставити до краја првенства. Надам се да ће резултати испратити ту нашу храбру оријентацију – рекао је шеф струке Радован Кривокапић.

Утакмица на стадиону „Карађорђе“ није донела пуно правих прилика, али далеко од тога да их није било. Воша је била доминантнији ривал, лопта је много чешће била у поседу њених играча, али су они често грешили и предност у поседу због тога нису успевали да материјализују. Импоновао је и притисак црвено-белих на последњу линију одбране Сланобараца, међутим, то није донело никакав ефекат.Најбоље прилике Воша је имала у само два минута: у 58. Нешковић је лепо пронашао Матића, уследио је ударац главом поред гола. Само пар десетина секунди након тога  Вук Митошевић је добро шутирао и за мало био неприцизан.

Како то већ у фудбалу бива, уследила је казна у 70. минуту. Лоше су комбиновали на средини терена Ђурић и Зломислић, уместо да лопта крене ка нападу одбила се уназад право у ноге Немањи Човићу, који ју је прихватио, повукао је пар корака и онда топовским ударцем савладао немоћног Емила Роцкова. Иако је домаћин и у 75. минуту имао прилику, после корнера Граовац је главом  лопту упутио ка голу а Владан Елесин одлично реаговао, узбуђења не терену више није било.

Нажалост, било их је на трибинама, где су навијачи Војводине најпре напустили северни део стадиона, да би се пар минута касније неки од њих појавили у ВИП ложи и почели свађу са првим људима клуба. Срећом, полиција се брзо појавила, па су спречени озбиљнији инциденти.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести