Воша без бодова у дербију на Карађорђу

НОВИ САД: Пред рекордним бројем гледалаца на Карађорђу у првом делу сезоне, шампион и лидер првенства Црвена звезда, у складу са традицијом, победила је Војводину и тако учврстила водећу позицију на табели.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У равноправној, али за општи утисак недовољно агресивној игри, супарници су прво полувреме свели на оцену да им је одбрана сопственог гола важнија од могућности да угрозе противнички.

Како другачије објаснити изостанак повољних прилика, осим ситуације у 36. минуту када је голман Војводине Царевић велемајсторском интервенцијом спречио Катаија да затресе мрежу. Некадашњи играч новосадског клуба неометан је био на десетак метара и могао је да бира у који део гола да пошаље лопту.

Иначе, први ехо са трибина уследио је у шестом минуту, као реакција домаћих навијача на акцију Симића и Немање Николића, али је већ тада било очигледна вредност одбране са Милуновићем, Драговићем и Ераковићем, који су представљали чврст бедем испред Борјанове мреже. Сличан епилог уследио је и у 17- минуту, када је Симић реаговао на Милетићев центаршут, али без резултата.

С друге стране, уз поменуту Катаијеву шансу, једино је Канга покушао у 22. минуту, шутем покрај стативе.

Ако су узбуђења изостала у првом, почетак другог дела најавио је расплет својствен дерби сусретима. Најпре су навијачи обеју екипа, са севера и са југа Карађорђа, пиротехником појачали јачину осветљења, да би после само три минута игре, после Буснићевог центаршута Урош Николић погодио стативу.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

То што он није постигао јесте Пешић на другој страни, из идентичне позиције, скоком на Ераковићев центаршут, за вођство Црвене звезде.  Један минут касније узвратио је искоса са десне стране Урош Николић шутем у Борјана, а низ наизменичних напада, са потенцијалним опасностима за гол, завршио је Букари у 55. минуту.

Краће затишје наговестило је хор звиждука домачих навијача у 62. минуту. ВАР судија Јовановић позвао је Милановића, а овај је, после краћег осматрања снимка, досудио пенал за госте, који је реализовао Канга. Мада је до краја утакмице преостало више од половине полувремена, тада је са великим процентом вероватноће постало јасно на чији ће конто бодови у дербију. Једину прилику до краја, у интервали надокнаде времена, шутем покрај стативе, пропустио је Букари.

Л.Бакмаз

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводина – Црвена звезда  0:2 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 8.000, судија Милановић (Ћуприја), стрелци: Пешић у 52. и Канга (11 м) у 62. минуту, жути картони: Витас, Буснић, Симић, тренер Раставац (Војводина), Милуновић, Мијаиловић, тренер Милијаш (Ц.звезда).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6,5, Бјековић 6,5, Витас - (Траоре 5,5), Јеличић 6 , Антонијевић 6, Милетић 6, Буснић 6,5(Топић), У.Николић 6,5(Бараје), Симић 6,5, Чумић 6(Кабић), Н.Николић 6 (Малбашић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Милуновић 7, Драговић 7, Ераковић 7,5, Родић 6 (Азаров), Мијаиловић 6,5, Канга 6,5, Катаи 7 (Мустафа), Иванић 6 (Крстичић), Букари 6, Пешић 7 (Митровић).

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести