Воша била ближа победи у Белеку

БЕЛЕК: Без победника одиграли су међусобни дуел фудбалери турског друголигаша Алтаја из Измира и Војводине.
v
Фото: Zukić u duelu s odbrambenim igračima Altaja/ J. Grlić

Новосађанима је ово била прва провера форме током припрема у Белеку, док је турској екипи представљала генералну пробу пред наставак првенства. Победи су били ближи Новосађани, који су, посебно у првих 45 минута, пропустили да реализују неколико лепих прилика.

Вукадиновић је једном могао да шутира на гол Топалоглуа (10. минут), али није, док је у 18. затресао мрежу екипе из Измира, међутим гол је оправдано био поништен због офсајд позиције у којој се нашао нападач црвено-белих, након проигравања Зукића. Прилику је имао и Мркаић пред крај овог дела игре, али је голман Алтаја успео да одбрани његов ударац, док је у 44. минуту слободњак с 25 метара извео капитен Дринчић, а лопта је фијукнула замало преко пречке. Треба рећи да су најбољу шансу ипак имали играчи Алтаја у 45. минуту, када је њихов најбољи стрелац, Португалац Паижао шутирао с три метра, а голман Никола Симић успео је тај ударац да заустави.

У наставку, поново су гости из Србије били сугестивнији ривал, па је Кабић у 47. минуту добро шутирао, а Караташ лепо зауставио његов покушај. Ипак, у 56. минуту Воша је стигла до вођства. С леве стране ниску и јаку лопту у шеснаестерац Алтаја упутио је Младен Деветак, а штопер Беркај неспретно је интервенисао и лоб ударцем савладао свог голмана. Имали су играчи Војводине сјајну прилику и преко новајлије Вељка Симића у 72. минуту, који није успео да крунише дивну контру, а онда су иницијативу преузели фудбалери турске екипе. У неколико наврата одлично је њихове налете заустављао млади голман Немања Тороман, нервоза на терену била је све видљивија, да би га, у 88. минуту, играч из БиХ Јасмин Ћук савладао и поставио коначан резултат.


Петорица паузирала

За јучерашњу премијеру у Турској, тренер Војводине Ненад Лалатовић није могао да рачуна на петорицу играча. Ван протокола су остали још увек недовољно опорављени Петар Бојић, Мирко Топић, Вељко Јеленковић и голман Горан Вуклиш, а није наступио ни искусни чувар мреже Жељко Бркић.

Није код мене реч о некој озбиљнијој повреди, једноставно сам осетио затезање у мишићу предње ложе, која ми је била повређена, објаснио је млади репрезентативац Србије Топић.

Није, како каже, наступио из превентивних разлога, али верује да ће играти у осталим сусретима који нам следе у Белеку.


Ваља напоменути да је веома запажену партију у првом полувремену пружио млади Милетић, а да су у наставку прилику да заиграју у сениорској екипи новосадске „старе даме“ добили и Кабић, односно Новевски. Наредну проверу Војводина ће одиграти већ у уторак, када јој је ривал украјинска екипа Зорје из Луганска.

Јако сам задовољан нашом игром у првом делу, у којем је само недостајао један гол у мрежи ривала, истакао је тренер Војводине Ненад Лалатовић.

Како додаје, ни у наставку нису били лоши, иако је мало истумбао тим и неким од играча одредио позиције које за њих нису уобичајене.

Уз то, по крилним позицијама деловали су омладинци Кабић и Новевски, Човић и Младеновић нису били на својим природним позицијама, па је то био узрок за нијансу слабијем утиску који смо оставили. Ипак, имали смо неколико великих прилика и мислим да смо заслужили да победимо. Резултат нам није био у првом плану, јер су момци у петак одрадили два јако напорна тренинга, данас су имали још један, па могу да будем задовољан тиме како смо трчали, играли и како је лопта ишла. Наша игра биће све боља и боља, јер је пред нама још пуно рада и спремни ћемо да дочекамо наставак првенства. Тамо нас, одмах на старту, очекују два дербија и фокусирани смо на прву утакмицу са ТСЦ-ом. Видело се да ће Вељко Симић бити појачање за наш тим, иако није прошао први део припрема који је веома битан, јер ја од играча захтевам 100-постотну физичку припрему. Ипак, сигуран сам да ће навијачи нашег клуба уживати у његовој игри, поручио је Лалатовић.

А. Предојевић

Алтај  – Војводина 1:1 (0:0)

(Од нашег специјалног извештача)

БЕЛЕК: Игралиште хотела „Корнелија“, судија: Хакан Јуртсевен (Турска). Стрелци: Шћук у 88. за Алтај  а Беркај (аутогол) у 56. за Војводину. Жути картони: Алкурт (Алтај Измир), а Ђурић и Андрић (Војводина).

АЛТАЈ: Топалоглу, Езтурк, Гер, Шимшек, Мехмет, Тиам, Кутулуш, Капел, Регатин, Алкурт, Паижао. Играли су још: Е. Караташ, Бирингџи, Беркај, Алтунбудак, Јазичи, Унлу, Шћук, Езерен, К. Караташ, Челенк, Ердоган, Ајдин.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Бјековић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић, Милетић, Дринчић, Вукадиновић, Зукић, Гемовић, Мркаић. Играли су још: Тороман, Андрић, Ђурић, Ковачевић, Деветак, Стојковић, Младеновић, Кабић, В. Симић, Новевски, Човић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести