Воша дочекује Младост уверена у нову победу

Победа над Вождовцем на крову Тржног центра у Београду, пуно тога позитивног донела је екипи Војводине.
д
Фото: Ј. Грлић

У прва два кола црвено-бели су ремизирали у дербијима с ТСЦ-ом и Чукаричким и био им је преко потребан тријумф, а после победе у Београду у миру су се припремали за нови изазов,  за вечерашњи сусрет са Младошћу.  Лучанци су одлично ушли у ново првенство, једини уз Црвену звезду имају максимални учинак и сасвим је сигурно да ће и на „Карађорђу“ покушати да наставе серију или барем да не доживе пораз. То ће умногоме отежати посао „Старој дами“, али њени играчи се, утисак је, тиме не оптерећују, већ планирају како да стигну до сва три бода.

- На ноге нам долази екипа из које сам дошао у Нови Сад и која је, судећи по резултатима које је остварила у прва три кола, јако добро ушла у ново првенство – објашњава Никола Андрић, сада већ стандардни десни бек Воше. –Уважавајући све оно што су Лучаници остварили у новој сезони, наша основна замисао је да вежемо нову победу и наставимо с успоном на табели. Недостајале су нам припремне утакмице да достигнемо жељени ниво форме, морали смо да до ње стижемо кроз првенствене сусрете и чини ми се, после добре игре коју смо пружили и победе над Вождовцем, да смо сада већ близу остварењу тог циља.

Гости већ годинама не мењају пуно састав, нити начин игре. Фудбалска филозофија Ненада Миловановића, а онда и садашњег шефа стручног штаба Горана Станића, јесте да негују нападачки фудбал, који је „појачан“ искуством фудбалера које Младост има у саставу.


Могућа постава Воше

Утакмицу с екипом Младости, Војводина би вечерас могла да почне у следећој постави: Симић – Андрић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић – Топић (Максимовић), Дринчић – Вукадиновић, Човић, Зукић – Бојић (Мркаић).


- Не размишљам толико о Лучанцима, колико ми је важно то да на терену испуним све оно што тренер од мене захтева. Исто се односи и на остале саиграче и мислим да из утакмице у утакмицу играмо све боље. Све смо ближи нивоу игре какву желимо да приказујемо и не сумњам да ћемо и вечерас то показати. Штета је што на трибинама и даље неће бити публике. Имамо квалитетан тим, добре појединце и убеђен сам да можемо да стигнемо до новохг тријумфа. Агресивна и нападачка игра морају да нас красе, важно је да наметнемо стил који нама погодује и, у том случају, проблема не бисмо смели да имамо, уз пуно поштовање екипе из Лучана - каже Андрић. .

У екипу се вратио и због повреде дуже време одсутни Мирко Топић, опоравио се и Новица Максимовић, па ће тренер Лалатовић вечерас моћи да рачуна на комплетни играчки потенцијал Новосађана.

- Ново правило о двојици бонус играча неким тимовима одговара више, а некима мање. Ми имамо квалитетне младе фудбалере, јер су ту Топић, Зукић, Деветак и да не набрајам даље, док су бонуси у Младости Бабић и Мићевић. Због тог правила, тренери морају да ротирају поставе, па на клупи остају и појединци који су важни за њихову игру. Ипак, мислим да смо ми то добро укомбиновали - тврди Андрић.

Никола Андрић се усталио у стартној постави Новосађана, иако је конкуренција на десном беку код црвено-белих заиста јака.

- Тренер Лалатовић је тај човек који одлучује ко ће играти, а на сваком од нас је да максимално добро тренирамо и убедимо га да заслужујемо то право. Заиста Војводина има одличне појединце на мојој позицији, јер су ту, поред мене, један од најбољих десних бекова у лиги Аранђел Стојковић и млади Марко Бјековић. Чињеница је да сам у до сада три одигране утакмице ја био у тиму, али је Стојковић играо на месту дефанзивног везног и радио је то веома добро. У сваком случају, корист од свега мора да има екипа, а ни један од нас не сме ни за тренутак да се опусти и верује да му је место у саставу загарантовано. Најважније је, у крајњој линији, да остварујемо резултате којима тежимо и, што време више буде пролазило, верујем да ћемо то и да радимо. – поручио је Никола Андрић, првотимац Војводине.

Сусрет Војводина – Младост почиње у 20 часова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести